Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post


Гост

#487 Ivo

2012-12-12 09:49

Аз не я подписах, защото живея все още в една демократична страна. Забраната за тютюнопушенето ограничава свободата ми, както и тази на всеки собственик на заведение - тяхно е правото да решават дали да се пуши или не. Нека има заведения за пушачи и непушачи.
До автора на тази петиция мога да кажа само едно - С какво право искате да наложите на свободни хора какво да правят? Ако утре прокарат закон какво ВИЕ не може да правите в собствения си дом?

Отговори

Гост

#491 Re: Ivo

2012-12-12 10:01:58

#487: - Ivo

Много грешно разбираш демокрацията, това не е ограничение на свободата. Ми дай тогава да притестираме срещу забраната за производство на ядрено оръжие?! По твоята логика всеки може да решава да произвежда или не за да не се нарушава свободата на избора...Я стига - за твое сведение - във Финландия можеш да се оплачеш и от съседа си,който пуши на терасата и ти смърди!

 

 


Гост

#501 Re: Ivo

2012-12-12 10:26:33

#487: - Ivo

Умирам от смях! Значи Англия, Австралия, Америка ... са НЕдемократични държави. Наистина Иво изобщо не знае какво е демокрация. Пушенето не е човешко право, а и да беше, всяка демократична държава може да наложи ограничения. Както е несполучливият Ви пример за дома... Например по закон Ви е забранено да извършвате ремонтни дейности в СОБСТВНИЯ ви дом в определени часове на денонощиета, както и за някои ремонтни дейности в СОБСТВЕНИЯ ВИ ДОМ се изисква предварително разрешение..., а СОБСТВЕНАТА Ви кола нямата право да я карате по тротоарите, да я карате над определената скорост и още куп ограничения... да не продължавам... отворете  тълковния речник и вижте какво е Демокрация и Анархия