За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post

anjela.

#320 Re:

2012-12-08 22:30

#308: -

вместо да пишеш тези несъстоятелни неща защо не дадеш мнение за забраната на пушачите да пушат даже в заслони поне прочете ли коментара.вие вече сте  станали садисти страданията на другите ви доставят удоволствие и наслада.

Отговори


Гост

#323 Re: Re:

2012-12-08 23:54:26

#320: anjela. - Re:  

 

 Веднага ти отговарям, но ще оправя към теб няколко  въпроса надявам се да си откровеннна в отговора. Когато си на заведение с компания от пушачи и непушачи във времето когато беше в сила частичната забрана за пушене, в коя от двете зали влизахте? Мислиш ли че ти самата си се съобразявала  ли си се и въобще  дали си се з заамисляла хората и около теб когато пушиш-моля те бъди честна?

По въпросите: Първо никой не изпитва наслада от това, че мръзнете навън , или ако има хора които се радват, то те или се забавляват на чужд гръб в интернет, или са хора които си избиват комплексите върху другите. В тази връзка искам да отбележа и нещо друго относно недоволството на непушачите. Когато действаше разделителният режим залите не бяха качествено отделени и се получаваше така , че в залата за непушачи, която беше и без друго в по-неприятната част от заведението, се усещаше така неприятната миризма на цигари. Вярно, не пушачите са били виновни за това, че собственика не оборудвал достатъчно добре заведението си, но от друга страна именно заради пушачите се одимяваше и другата зала , което доведе до неприазън насочен именно към пушачите.  Непушачите най-после получиха свободата която им беше отнемана години наред бидейки принудени да  дишат цигарен дим на работното място, във всички заведения, в лекарския кабинет, по времето на частичната забрана също те се съобразяваха с приятелите и роднините си пушачи, жертваха себе си в името на това  хората, които обичат да могат да пушат, защото без цигара се чувстват непълноценно. Така е нали! Повярвайте ми не ви мразим, защото това означава да мразим наши приятели, близки роднини, както вероятно и вие, която имате деца, близки, роднини непушачи.

По въпроса със заслоните смятам, че абсолютно не е правилно да се премахват, дори смятам, че нещата трябва да са направени така,  че и непушачи и пушачи да се чувстват наистина комфортно, и смятам, че този въпрос е разрешен най-добре в Белгия. До колкото знам там всяко заведение си има нещо като стая за пушене. На мен пределно ми е ясно, че държавата не мисли нито за пушачите, нито за непушачите, целта на управниците е да се представят пред Европата, като една от няколкото страни в Европа приела пълната забрана за пушене.   съгласна  съм, че е лицемерно да се финансира  производството на тютюн, и в същото време да се забранява пушенето. Надявам се ме разбра.