Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Недоволен

#176 Re: Абсурдно

2012-12-08 01:12

#1: ivo_rachev -

АЗ лично съм привърженик на идеята за НЕ на цигарите по завденията, да мога да излезна спокойно вечер с трите си деца и да хапнем в заведение на спокойствие от цигарите. Има едно огромно НО... има баланс между нужни рестрикции и крайност... докато се стигне до геноцид... малко пресилено или не, в крайна сметка ако се почне една война само главнокомандващия знае какво прави, а той губи контрол от екстаза си при наличието на безгранична власт, подарена от глупакЪТ, който го е избрал да го вкара в битката. А този в окопите е просто жертва. Живеем в дни на война срещу човешките права. Смешно е да се спира нещо, което води до много по-лошо.  За мен всеки, който прави подобни изказвания като тази петиция е просто един незнаещ човек. Невиждащ какво е това за целия персонал обслужващ "свободни" хора. Който иска трябва да може, който не иска трябва да бъде на неговото си място. От началото на пълната забрана са затворили 30% от заведенията в София. Дори едно прекрасно заведене като Яфата до Плиска фалира. Хората стават битови - празнуващи. Никой не му се ходи по заведения, за да бъде унижен като куче пред входа. Няма компания в която да няма поне 1 ощетен от това, че трябва да е помиара на компанията. Същото е и ако се приеме закон, че докато се пуши в едно заведение, непушачите трябва да са отвън пред вратата. След година-две ще се поеме политика за алкохола, който пие да не влиза, или обратното. Някой ден и ако имаш обувки... не влизаш... смешно е. Всички имат права и трябва да се пазят наравно. Аз не съм пушач, но не излизам вече никъде, защото предпочитам да поканя приятелите си вкъщи, за да могат да не се чувстват като отрепки пред заведенията. Това не е демокаратично, не е от полза за хората, оскърбително е за човешките ни права, не е нужно да се мачкаме взаимно за всичко. Направете петиция срещу дебелите!!! Те нямат по-малко права от пушачите!!! Или пък за грозните!!! Защо не? Също толкова субективно е! Просто още няма закон срещу тях!

Отговори

За равни права

#197 Re: Re: Абсурдно

2012-12-08 17:11:54

#176: Недоволен - Re: Абсурдно

Браво, г-н Рачев!

Благодаря Ви от името на всички, които ценят и отстояват правото си на свободна воля и лично достойнство!

Добре че има и разумни хора в тази държава, защото сме на път да решим, че народът се е видиотил тотално.

Истината е, че предишната норма бранеше правата и на двете страни - имаше места и за едните, и за другите. Сега едните се държат, като че са станали владетели на галактиката, а другите са приравнени към престъпници и животни. И всичко това се определя като "демократично" и "защитаващо здравето на нацията". А акцизите от цигари се увеличават (т.е. нацията пуши още повече), работните места намаляват (е, как да не пропуши човек от нерви и стрес?), а народът се е озлобил и разделил на групи по интереси.

Превръщат ни в асоциални същества, докато чужди фондации щедро финансират псевдограждански организации като "България без дим" (където 6 човека си поделят 160 000 долара годишно заплатки), за да ни промиват мозъците и да ни водят за носа, като подменят волята на мнозинството. Обстрелват ни с псевдонауни изследвания и "доказателства" за вреди, цитират ни измислени статистики и прикриват реалните (които показват коренно различни тенденции) и се опитват да ни убеждават, че "в целия цивилизован свят било така, само ние българите все сме наопаки", което изобщо не отговаря на действителността.

Разумните хора никога няма да подпишат тази идиотска петиция, а ще се вклучат тук - http://www.peticiq.com/tosmoking

Vidial

#1965 Re: Re: Абсурдно

2013-05-28 21:58:08

#176: Недоволен - Re: Абсурдно 

 Az giveja na mjasto, kadeto ot njkolko godini ima takava zabrana. I oshte predi da ste pomislili nesto isakm da utochnja, che vse oshte pusha - znachitelno po-malko ot predi, no vse oshte. I mnogo hora okolo men vse oshte pushat. No procenta na oplakvashtite se ot tazi ZABRANA e veche nishtijno malak. Vigdam samo polojitelni neshta v takava zabrana (s edno malko utochnenie - zabrana, kakvato i da e tja e trudna za vazpriemane). No povjarvaite, sled izvestno vreme vseki ot vas shte vidi, che ot tova polojenie na neshtata ima samo polza (osven ako BG e edinstvenoto mjasto na sveta kadeto vsichko e naopaki).