За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post


Гост

#197 Re: Просто Човек

2012-11-24 18:10

#182: 4ik 4irik -

Чик-чирик, не ми се фантазира, затова ще ти отговоря чрез преразказване на вече изпитана неколкократно ситуация: Влизаме в заведението, ок, не се пуши, единственият непушач в компанията вече е доволен. След рутинната наздравица, обаче, първият пушач си грабва чашката и излиза пред вратата. До него задължитено прииждат две-три дружки. Изпушват си цигарите, връщат се. Разговорът се води около това, колко е студено навън. След малко пак си грабват чашките и излизат, придружени от останалите пушачи, звързва се разгворът там, всъщност направо там се пренася купонът. Непушачът си седи на масата в заведението сам и чака останалите да се върнат. Ако случайно са двама, си приказват помежду си, докато останалите пушачи, вече посгряти от алкохола, си приказват целокупно навън. Ако случайно непушачът иска нещо да си приказва с пушачите, излиза и той на студа навън. С други думи, разделението на полюсите в компанията е точно такова, каквото би било ако по време на стария закон непушачите си бяха влизали в залите на непушачи и отвреме навреме някой прескача от едната зала в дргата за да си побъбри. Ама, не, вие искате да ви правим шоуто на вечеринката, не искахте да сте отделени, влизахте в залите за пушачи и мрънкахте. Ето сега разделението е факт - вие си седите на топло, ние си прекарваме вечерта с чашките на улицата. Сега пък непушачите от компанията започнаха да мрънкат, че им скучно. Да сме седели при тях да им правим компания, защото като излизали с нас навън, им било студено. Ама ние да не сме ви шутове, бре? Като ходите на цирк, дишате прахта от тепиха, нали?

Отговори

4ik 4irik

#198 Re: Re: Просто Човек

2012-11-24 21:34:36

#197: - Re: Просто Човек 

 Виж сега в моята компания далеч не всички са пушачи, дори мога да кажа, че повечето са непушачи. Относно мрънкането във вашия случай, както е ясно винаги ще има и недоволни. Сигурна съм, че дори и да отпадне забраната за нощтните заведения примерно, вие пак ще сте недоволни, че в кафенетата и ресторантите няма да ви се предоставя възможност да пушите! 

"Ама, не, вие искате да ви правим шоуто на вечеринката, не искахте да сте отделени, влизахте в залите за пушачи и мрънкахте." Това дали човек е забавен или скучен зависи от характера , а не от това дали е пушач или непушач. Това че , пушачите се опитват да изкарат едва ли не  дефекта - ефект, изтъквайки доводи в подкрепа на пушенето, е много глупав ход, тъй като аргументите са неоснователни. За алкохола щях да съм съгласна, но цигарите.........ще ви се да е така.