За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post


Гост

#18

2012-06-02 11:08

Познавам трима НЕпушачи починали от рак на белия дроб и само един пушач!Дядо ми пушеше и живя до 85г , баща ми цигара не е запалил, а почина на 65г.Божа работа!!!Първо да се спре замърсяването на въздуха в градовете, да се спре продажбата на храна с консерванти,с аспартан и с разни Е-та, да се намали стреса на работното място, да се подобри здравеопазването , на края да оставят отнемането на права и свободи.

Отговори

Пушач

#19 Re:

2012-06-03 13:40:57

#18: -  

 Всичко започва с цигарите. Димът вреди на околните! После със свободата на мненията. Не говорете, както мислите, защото ще ви чуят и какво ще си помислят за нашата държава?! А някои може да се засегнат и да получат психически травми от вашите приказки!  После със свободата на избора. Нали сте гласували( или не) на парламентарните избори, сега ще си траете 4 години. Глас народен, глас божи! Но поетът е казал още: С 300 ножа прободен. После свободата на словото в медиите: Забележете, сред многото "разследващи" журналисти, никой не се е опитал да проясни генезиса на тези забрани, точно в днешно време. Кой ги финансира, защо точно сега, какви интереси стоят зад точно тези кампании. И не ми разправяйте, че те са породени от хуманни съображения. Днес всичко се прави с много пари и за много пари. Иначе, как ще обясните надписите от лявата страна на тази страница? Плурализъм или насилие- икономическо, административно? "Матрьялът" - това не  интересува никой от управляващите- само рейтинга и визията пред техните матрони са важни.  А защо нашата държава разрешава да се построят военни бази на нейна територия, насочени срещу Русия ( властта казва, че не било така?, но руснаците казват друго), защо излага българските граждани на прицела на руските ракети, защо руши българо-руската дружба и икономическото сътрудничество между двете държави. Къде са интересите на обикновените граждани- пушачи и непушачи? Защо цената на парното стига непосилни за хората размери и в същотото време заплатите в топлофикация растат по експонентциален закон? Защо има толкова изпълнителни листи и дела за запор срещу нормалните хора от страна на частните съдия- изпълнители? Защо сме най- бедната нация в Европа и сред най- нещастните в света? Днес слушах изказване на едно момче- американец. Той казваше, че в София имало много романтика, защото виждал трамваите от 60-те и 70-те години (немски, рециклирани) по улиците. Досрамя ме- та ние ги смятаме за модерни трамваи. А минали са 40-50 години от това време (романтичното). Правих екстраполация назад- за да се види прогресът в дългосрочен план. И изтръпнах- такъв просто нямаше. Ние стоим на едно място, повече от 20 години. Вчера прочетох, че Свободата е на върха на цигарата. Според мен, Свободата е на върха на копието- както го е казал Сервантес. И гърците го показват. А ние?

Михаил

#59 Re:

2012-08-28 17:13:51

#18: -

Да си се замислял, че баща ти може да е умрял по-рано, защото от малък е дишал отровите в тютюневия дим от дядовите ти цигари?