За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post


Гост

#9 Re: Re:

2012-05-31 12:11

#8: - Re:

Това сериозен въпрос ли е? И да, знам, че не е учтиво да се отговаря на въпроса с въпрос, но вие твърдите ли, че тютюневият дим е безвреден? Ако е така, няма нищо лошо да пушат и бременни, и деца...

 

Отговори

Пушач

#12 Re: Re: Re:

2012-05-31 18:16:18

#9: - Re: Re:  

 Проблемите не са в тютюновия дим. Проблемите са в посегателството върху личните права. Аз, например, никога не пуша в компания на непушачи. И винаги пуша в среда, където останалите също пушат. Освен това, мога отговорно да потвърдя, че никотина стимулира мисловната дейност, особено в критични ситуации. Имам много подобни преживявания. Например, преди една година, в ИКИ-РАН, в Москва, по време на изпитания на прибори, бях тотално оплескал софтуера на проекта. Цяла седмица безрезултатна борба с някаква глупава грешка. Сроковете напъват- комисията чака. Колегите- нещастни, руснаците - "Българите не могат да се управят!". Та, напускам лабораторията, излизам в коридора. Там- една консервена кутия, като пепелник. В ИКИ не се пуши. Запалвам една, после втора цигара. Гледам околните сгради и хора през прозореца. Изведнаж- нещо ми щраква в мозъка, връщам се, правя корекция на програмата и я зареждам в прибора. И той работи! И изпитанията минаха успешно.


Гост

#36 Re: Re: Re:

2012-07-01 04:39:58

#9: - Re: Re:

Никой не твърди, че димът е безвреден, както и никой не е доказал категорично обратното!

Тази подписка, обаче, няма за цел да доказва вредата или не от цигарите. Прочетете внимателно текста и ще разберете (разчитам на интелигентността Ви!), че единственото, за което настояваме, е да има определени места за пушачи, защото липсата на такива места ни лишава от избор.

Не искаме да "ви тровим", не искаме да пушим в компанията на непушачи - искаме да пушим в компания на пушачи! Това наше желание как точно уврежда Вашите права и смятате ли наистина, че забраната в сегашния й вид е правилна, демократична и зачитаща човешките права?

Чепишев

#394 Re: Re: Re:

2012-12-13 08:23:36

#9: - Re: Re:

Аз викам и да се забранят автомобилите, защото и техния дим е вреден


Гост

#481 Re: Re: Re:

2012-12-14 17:07:17

#9: - Re: Re:

ot vas se iska kato nepusha4, da otgovorite i dokajete kak to4no pu6a4ite vrediat na tezi koito ne pu6at? a kolkoto do bremenite i decata... ne smeniate temata, 4e taka 6te vi otgovoria i nasmetia, 4e 6te me pomnite cial jivot!