Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post


Гост

#859 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-10 11:00

#856: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Пълни глупости! Съизмерима, ама друг път! В МГ имат доста повече часове математика + СИП и школи, така че...

Все едно да кажете, че подготовката по АЕ в МГ е съизмерима с тази в АК или дори в която и да било ЕГ. В АК се учи много повече, отколкото в МГ (и то по всички предмети) и децата нямат нужното време да се занимават по-сериозно с математика. Правят се проекти, пишат се есета на АЕ. Едно е да си учите физика, химия.... на български, друго е да ги учите на АЕ, нали?А не са и отишли там, за да стават математици... Има деца, които обичат математиката, състезават се за удоволствие, а не с някакви си др. цели – класиране за международни олимпиади, стипендии...

Погледнете на сайта на РИО-София – изнесени са резултатите от областните кръгове на олимпиадите. И те, ако не ви говорят нещо... В СМГ има школа по физика (на сайта им пише), а представителите на АК, продължаващи на национален кръг по физика, са почти колкото тези от СМГ. От ЕГ + АК децата, които продължават, са повече тези от СМГ.

Отговори


Гост

#862 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-10 16:21:30

#859: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ако в МГ имаше специална школа по английски щях да кажа, че подготовката е съизмерима. В края на краищата с два урока седмично децата от школите вземат СРЕ.

Няма разлика между физика или химия на български и на чужд език. Учил съм химия на немски, работя с английски и знам. Разликата е стотина - двеста думи.

В СМГ има школа по физика, посещавана от десетина деца. Да не мислите, че всички деца ходят на школа? В същото време децата в СМГ са 1% от децата в останалите училища.

Но за какво е всичко това? Темата е за запазване на приема в МГ след 4 клас все пак. Не е са сравняване на гимназии и частни училища.