Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post

ХХХ

#435 Re:

2012-02-24 08:24

#2: -  

 А какво става с децата таланти, които живеят в населени места, в които няма МГ? Не е ли редно всяко училище да развива таланта на учениците си??? А таланта на децата, които изучават чужди езици? Да не искате да кажете, че Езиковите гимназии трябва да приемат от 6-годишни, защото талантът към чужд език се проявява в тази възраст, та даже и по-рано!

 

Отговори


Гост

#437 Re: Re:

2012-02-24 08:40:03

#435: ХХХ - Re:

А, не е ли редно след като учат децата чужд език от втори клас да го научават от училище, а не 90% от учениците да ходят на школи още от 2-3 клас. Аз познавам доста деца, които учат в ЕГ английски и ходят на школи по анг. за да вземат въпросните сертификати...

Няма как във всички училища да има отлични специалисти по всички дисциплини. Ако училището имаше въпросните специалисти, то със сигурност щеше да е това което са МГ по математика. И сега си знаем кои училища имат добри учители и дават добра подготовка и ако детето ти не учи в МГ, то всеки един родител прави всичко възможно детето му да учи във въпросното училище, независимо дали е ОУ, СОУ.

Ето какво ще стане с математическите гимназии след преобразуването http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/25042/mariana-todorova-priemat-sled-iv-klas-v-matematicheskite-gimnazii-stava-nevazmozhen

 


Гост

#438 Re: Re:

2012-02-24 08:54:40

Ами по Вашата логика, защо са ни спортни, музикални и прочие училища? Според Вас не е ли редно обикновените училища да се заемат и с подготовката на спортисти, художници, музиканти и т.н. Освен това знаете колко таланти успяват и без да са посещавали такива училища! За какво са ни те тогава? И така както гледам, защо са ни изобщо училища? Ние, българите, сме си природно интелигентни (някъде бях чела, че по коефициент на интелигентност сме на второ място в света)! Смятам, че ние от училища нужда изобщо нямаме! Я, гледайте какви стойнпстни предавания имаме с образователен характер: " Милионер си търси жена", "фермер си търси жена" и прочие! Ние, българите знаем как без усилия да достигаме до големи висоти!