Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post


Гост

#179 Re:

2012-02-21 09:49

#172: -

Съдейки по приемните балове, най-елитни училища в България са езиковите гимназии. Но, нека приемем, че са МГ. Кой и с какво мислите, че ще ги "бута" – с багери, кранове, или с нещо друго? Математически гимназии е имало и пак ще има. Какво значение има дали ще се наричат СМГ, ПМГ, МГ, СМУ (Средно математическо училище)....? Нали учителите ще са същите, средата ще е същата, подготовката по математика – също. Езиковите гимназии са с прием след 7-ми клас и се наричат ЕГ, ГПЧЕ, ГЧЕ...Тези училища, в които приемът е от първи клас и се изучават засилено езици, са СОУ с изучаване на чужди езици. Редно е тогава и в математическите гимназии приемът да е от първи клас и да се наричат СОУ с изучаване на математика или СОУ с изучаване на математика и природни науки.

Диня или любеница – вкусът е един и същ.

 

Отговори


Гост

#183 Re: Re:

2012-02-21 10:24:52

#179: - Re:  

 Точно тези СОУ-та с ранно обучаване на чужд език НЕ ДАВАТ никаква подготовка по езика! Там НЯМА качествени преподаватели по език - причините? - да кажат директорите им. За една година се сменят поне ДВАМА учители! Това изказване е явно непознаване на СОУ-тата с ранно обучение по език. Защо тогава децата не остават там и бягат в МГ и ЕГ? Знаете ли, че има такива училища, които миналата година останаха без  8-ми клас, защото учениците им са избягали! Същото ли трябва да се случи и с МГ-тата?


Гост

#190 Re: Re:

2012-02-21 11:32:46

#179: - Re:  

 И на каква база приемът ще бъде от 1 клас? Сега приемът след 4 клас става с подбор. И този подбор се прави след като децата 4 години са учили и вече има база за подбора. В първи клас какво ще ги изпитват, да броят до десет ли?

Номерът не е просто да се приемат едни деца, а да се приемат точните деца, което става със серия от изпити.

Иначе най-високият бал в цяла българия е за Немската паралелка в СМГ.