Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post


Гост

#190 Re: Re:

2012-02-21 11:32

#179: - Re:  

 И на каква база приемът ще бъде от 1 клас? Сега приемът след 4 клас става с подбор. И този подбор се прави след като децата 4 години са учили и вече има база за подбора. В първи клас какво ще ги изпитват, да броят до десет ли?

Номерът не е просто да се приемат едни деца, а да се приемат точните деца, което става със серия от изпити.

Иначе най-високият бал в цяла българия е за Немската паралелка в СМГ.

Отговори


Гост

#200 Re: Re: Re:

2012-02-21 12:53:53

#190: - Re: Re:

Не е необходимо да се открива топлата вода. В 107 ОУ имат вече нужния опит с прием на деца в математическите потоци – изпити след всеки клас.

След 4-ти клас също да се направи сериозен изпит, да се вземат  и резултатите от математически състезания. Така ще се приемат "точните" деца в 5-ти клас. Останалите просто отпадат и се записват в друго училище. Това трябва да се направи според мен.

Да, най-висок е максималният и минималният бал  в паралелката с немски на СМГ, но не и средният бал за училището. Като среден бал СМГ е след няколко други училища, тъй като балът в английските паралелки е доста по-нисък.  В останалите градове (поне там, където има само една ЕГ) средният бал в ЕГ  е по-висок от този в МГ. Мислите ли, че в България има ЕГ (ама наистина ЕГ, а не СОУ с изучаване на чужди езици), в която да се влиза с бал 19? През 2010 г. една МГ публикува на сайта си списък с приетите ученици – имаше и такива с бал 19 + останали незаети места. Лично аз не бих записала  детето си в такава гимназия, пък било тя и математическа.