Максимална ефективна присъда за убиеца на пътя Любомир Трайков!

Quoted post

Silviya

#32

2016-11-20 10:53

И двамата водачи имат своята вина за случилото се. На никой не пожелавам да изпита болката от загубата на близък човек и то при такава ситуация. Сякаш ти е бил откраднат.

Когато съдиш обаче трябва да си обективен и да виждаш цялостната картина.

Колко от вас които искате Любомир Трайков да е линчуван карате винаги с 50км в града, колко пъти всички вие сте отнемали предимство на друг водач?

Ако вместо тези хора беше загинал Любо, колко от вас щяха да кажат "отнеха му предимството на момчето, отиде си младо..."

В 1:20ч през ноща няма голям трафик, много по лесно е да си прецениш ситуацията. Като тръгваш за ляв завой може да видиш как някой кара с "бясна скорост" и просто да изчакаш "лудия" да мине и тогава да завиеш.

Аз също имам дете, не искам нито то, нито ничие дете да страда и да пострада, но за да се свърши това сме отговорни всички ние. Не само един.

Трудно е дори да се коментира когато мъката на хората които загубиха близките си е още толкова прясна и толкова силна. Дано Господ помогне на другите да се възстановят.

Всички, които ще подпишат петицията, замислете се как ще се държите на пътя като се качите в коли те си.

Дали ще карате бързо, дали ще отнемете предимство, дали ще сте просто озлобени към хората които имат нещо повече от вас.... Когато съдите бъдете и за пример, когато съдите се молете да не отнемат и вашето предимство.

Връщане назад няма!

П.С: Изказвам съболезнования пред семействта на починалите.

 

Отговори


Гост

#52 Re: Майната ти госпожо

2016-11-20 13:12:14

#32: Silviya -  

 Когато, жена разсъждава за шофиране в градски условия или изобщо дава интервюта за предимства и шофиране ми е много тъпо. Веднъж блъснах жена ми, защото вдигна 90 в града. Изобщо не я отразих, че ми се обиди. Такива каранки просто да ги нямаме. И каквото зависи от мен ще бъде упражнено с пълна сила на всяка цена. Шофиране с над 100 в града обезсмисля думата предимство отвсякъде. Има ли такова нарушение предимствата изсчезват просто. Ти летиш и другите участници просто не смогват да съобразят случващото се. Виждат светлини на хоризонта и в следващия миг са вече мъртви. Пример са пикливите моторджии, все им вземат предимството и мрът, като кучета. Кой да Ви отрази предимството с 200 бе малоумници. С висока скорост в града, като на тази богата хлебарка, той ми отнема предимството за да осмисля, че трябва да му предоставя такова? Разбираш ли Силвио неадекватна? По твоята логика човек не трябва да навлиза НИКОГА в път с предимство, защото видиш ли, от там може да долети богата хлебарка с 200 и няма да има време за реакции. Предимството е предимство при нормални скорости. За да има време за осмисляне и реакции. За да си свършат работата броните и ламарините и да приключи всичко с едно проваляне на настроението и дълбок размисъл. И Солвио не разсъждавай по материята шифиране, не ти е ясна.


Гост

#74 Re:

2016-11-21 10:54:46

#32: Silviya -  

 Ако въпросният бе карал с разрешената скорост за движение нямаше да се стигне до тука,но тоя е карал доста бързо и то след употреба на аклохол,мислийки се за безсмъртен...дано си получи заслуженото и преосмисли нещата зад решетката,където му е мястото.

123

#92 Re:

2016-11-23 09:55:57

#32: Silviya -  

 Извинете, но какво значи да изчакаш лудия да мине, ами като е луд и кара като ненормален трябва да е готов да понесе последиците, а не да знае че ще го изчакат и ще се пазят от него понеже е решил да прави своеволия и да лети по пътя понеже кара мощна кола...и другото което е той ако лети с 160-170км както е чисто изведнъж изкача за секунда и те помита дори да си се огледал преди да тръгнеш..