Национална кампания за възраждане на библиотеките

Quoted post

Деди

#208

2011-10-03 16:40

Анонимни ми издателю,

Нито данните са ти верни (10% ebooks в US за, обърни внимание, 2010), нито патоса ти е на място, хем и нищо добро не ви чака с това мислене.

А и нали цялата ви кампания е насочена към бъдещето, а пък там книгите не са хартиени ;) По никой начин не съветвам никой мислещ човек да ви подкрепя комерсиалния напън, който нагло сте облекли в претенция за обществена значимост.

Дедо ви Пене

Отговори


Гост

#209 Re:

2011-10-03 17:24:10

#208: Деди -

Скъпи Дедо Пене,

Явно нищо не сте разбрали. Аз си мислех, че бъдещето го знае със сигурност Дядо Господ, но щом и Вие го знаете, може би пишете от отвъдното. Ако бъдещето е на електронната книга, тогава издателите са си екстра! Съжалявам, че някой се опитва да опошли кампанията, подета от хората, работещи в библиотеките, и подкрепяна от хиляди други хора. Най-естественото нещо в такава кампания е тя да бъде подкрепена  и от хората, чийто творчески път, чийто живот и разбира се, чието препитание е свързано с книгата , независимо на какъв носител, а именно - писатели, преводачи, илюстратори и издатели. Но опошляването е типично за определени слоеве нашенци и то винаги е било свързано с обвинения в корист, за да докажеш правотата си. Ще го преживеем.

 

Друг издател

 


Гост

#213 Re:

2011-10-03 22:18:21

#208: Деди -

Вие колко ebooks сте прочели и кои автори. Не говорете за бъдещето със самочувствието на ясновидец. И не се надявайте учениците да зачетат ebooks. Работя в училищна библиотека и гарантирано Ви уверявам, че учениците нямада си купят е-четци. Ако това въобще Ви интересува те искат да намерят това, което им трябва в училищната библиотека.