„СПЕШНА ПОМОЩ” ЗА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Quoted post

Възпитател

#3

2015-07-03 19:10

Колеги,  подкрепям петицията и съм съгласна с всички точки в нея, но мисля, че не по-маловажен е и  проблемът с 8- часовото работно време на възпитателите. През тези 8 часа възпитателят присъства в училище и е на разположение на всички. Подготовката, която е нужно да направи за часовете си, се налага да прави у дома, в извън работно време, по обясними причини. Мисля, че е време да се помисли по въпроса за този вид разделение между учител и възпитател. Нито един учител не прекарва 8 часа в училище, без значение дали той е начален или учител в " горна степен". Не желая да налагам това свое виждане по въпроса, но смятам, че много от нас разбират за какво става дума. Не малко колеги работят по този начин и знаят, че се изисква и голяма доза физическа издръжливост, за да удовлетвориш  очакванията  на инспекторат, на директор, на учители, ученици и родители.

 

Отговори


Гост

#5 Re:

2015-07-03 20:06:11

#3: Възпитател -  

 ,, Нито един учител не прекарва 8 часа в училище''-не съм съгласна с това ваше твърдение.Прекарвам в училище повече от 8 часа,не защото някой ме задължава,а защото имам работа.

 

Пепа

#43 Re:

2015-07-04 14:26:14

#3: Възпитател -  

 Не съм съгласна с вашето твърдение, че възпитателите са по 8 часа в училище! Възпитателите са по 6 часа в училище, както и учителите! Е, ако имаме работа, която не може да свършим вкъщи, естествено ще сме в училище!


Anonymous

#88 Re: Възпитател

2015-07-05 18:50:52

#3: Възпитател -  

 Колеги,наистина е трудно да се работи като възпитател.Кажете как се ограмотяват 29 ученика от ромски произход?До кога няма да повтарят тези ученици,които не са усвоили учебния материал в първи клас,не могат да четат и пишат?!Чел не чел,писал не писал-той знае че ще мине в следващия клас.Какъв е смисъла да пишем отсъствия?Никакъв!!!

ЗАЩО  В НАПРЕДНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ  В ЕВРОПА УЧЕНИЦИТЕ ПОВТАРЯТ СЪЩИЯ КЛАС,А В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ОСТАВАТ,ЗАЩОТО ЩЕ ГИ ТРАВМИРАМЕ?

Така още 100 години ще се подиграват на учителя,защото той е с вързани ръце.ГОРКО НИ!!!

Сега  "берем" плодовете на ДЕМОКРАЦИЯТА.


Гост

#129 Re:

2015-07-12 13:20:49

#3: Възпитател -  

 Учих във училище в което даскалите бягаха от час повече от учениците. Идва в 10 тръгва си в един и. Това ми било училище. Отивате изпявате си материала и после резултатите. На матурите са ясни 3троикаджий