Да се поправят грешките в отговорите на матура английски 2014

Quoted post


Гост

#168 Re: не сте прави

2014-05-24 08:50

#159: знаещ английски - не сте прави

Напълно съм съгласен, и като гледам явно няой за забравили и български да четат и си мислят че става въпрос са всички отговори. Аз лично мисля че 23 и 25 са с верни отговор защото за 23 пише "to document", не "to develop" и за 25 в отговора изрично пише, че и двете двойки са си писали e-mail, а в първия текст не пише никъде e-mail.

Отговори

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2014-05-24 09:14:57



Гост

#174 Re: Re: не сте прави

2014-05-24 09:15:51

#168: - Re: не сте прави

"After they officially started dating in March, they started their own hashtag #chasingmiamor to document their relationship. Six months later, they met in person for the first time."

23 e прекалено относителен. Казва се, че са ЗАПОЧНАЛИ техен собствен hashtag. Дали това животно се поства или не е трудно определемино, ако не знаеш какво представлява hashtaga по принцип. C) казва "posted on Instagram about their relationship.", което загатва, че са ПОСТВАЛИ, както ние правим тук. Докато B) звучи доста по-логичен отговор.

Но това е като цяло  проблем често с тестовете по английски. Много неща са направени с очаквания от теб да подразбираш какво правищия теста си мисли. Подобен въпрос би бил първия с отговор "C) did not become immediately successful at the start of his career." Тук трябва да подразбереш как Форд е актьор и затова неговата кариера е актьорска. Но реално погледнато той също е имал и кариера, като дърворезбар, която звучи да е била доста успешна, имайки предвид как е работил в музиканти и филми. Но този отговор поне може да се приеме за сравнително верен, докато особено ако изключиш останалите 3, което става лесно. На 23ти е двусмислицата е твърде голяма, за да можеш с чисто сърце да избереш един от отговорите.