Подписка против лицензирането на счетоводителите

Quoted post

mitkoa

#99

2014-03-24 14:55

Голямо реване.В същото време професията толкова се е обезценила и е толкова подценявана, че чистачките в офиса взимат същите пари.Не вярвате ли? От днес в jobs.bg. Една и съща фирма, 3 обяви:

Ref.No: 004
Описание и
Изисквания: ФИРМА НАМИРАЩА СЕ В КВАРТАЛ БАНИШОРА ТЪРСИ СЧЕТОВОДИТЕЛ С ОПИТ. ФИРМАТА РАЗВИВА ДЕИНОСТ В СФЕРАТА НА БЪРЗОТО ХРАНЕНЕ.
Месторабота: София / България
Заплата: 500 BGN (Нето)

Описание и
Изисквания: ФИРМА ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РАБОТНИК В КУХНЯ ЗА НОЩНА СМЯНА . КУХНЯТА СЕ НАМИРА В КВ. БАНИШОРА. РАБОТНОТО ВРЕМЕ Е ОТ 20:00 ДО 06:00 ПЕТ ДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА.
Месторабота: София / България
Заплата: от 450 до 550 BGN (Нето)

Описание и
Изисквания: ФИРМА ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ГОТВАЧ ЗА КЕТЪРИНГ ЗА НОЩНА СМЯНА . РАБОТНОТО ВРЕМЕ Е ОТ 20:00 ДО 06:00 ПЕТ ДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА.
Месторабота: София / България
Заплата: от 850 до 1250 BGN (Нето)

Ето дотам докараха професията някои, които името не могат да си напишат без грешки и други, които се правят бизнесмени.
Човек, получаващ 500 лв в София, не може да му се има доверие.Та тоя човек няма пари да си купи държавен вестник бе.Какво чете тоя човек, как си опреснява знанията, как се запознава с промените, с новите неща?

Отговори

някой

#108 Re:

2014-05-14 05:52:21

#99: mitkoa -

Първо, колко ХИЛЯДИ лева считате че трябва да се вземат за отчет на ЕТ, който е съставен само от ОПР ? Обявата която сте посочили е за счетоводител /оперативен/, а не за съставител !

Второ, "Държавен вестник" има официална страница и не е необходимо непременно да се абонирате за хартиеното му издание, за да се запознаете с новоприетите, изменените и отменените нормативни актове, можете да го направите безплатно там !

Трето, дори и да се абонирате за хартиения Държавен вестник, на който очевидно много държите, можете само да гадаете какъв е актуализираният текст на някой нормативен акт, вестникът не ви дава такава възможност  !

Четвърто, най-главното - защо си въобразявате, че лицензирането ще увеличи заплащането на счетоводния труд ? Аз ви уверявам, че ще стане обратното, ще го намали, защото още повече ще намалеят потребителите на информация, защото всеки допълнителен разход засилва все повече от тях от светлата към сивата икономика ! Не очаквайте дребните фирмички да започнат да плащат баснословни цени за обработката на няколко документа месечно и съставянето на един ОПР  - нещо което може да се прави от всеки кадърен счетоводител със средно икономическо образование !