Нямаш право да отнемаш живот / You have no right to take a life!

Quoted post

викка
Гост

#191

2014-01-14 09:38

Здравейте,  не мисля,че искам наказание за кучето, по скоро за стопанинът му. Кучето не е виновно, просто така е възпитано, за жалост. И аз имам куче питбул, но то никога не би отнело живота на друго животно, дори и да му кажа думата "дръж", защото за него тази дума има съвсем друг подтекст, той е свързва с игра, не с "игра" като за убийство. Както се казва добрите кучета, са при добрите собственици и тези който знаят как да обичат и гледат. Едно такова прекрасно създание, защото те наистина са верни към нас, както и ние трябва да сме към тях. Според мен собственика заслужава най-тежкото наказание! Дано има и други разумни хора, които да помогнат, да се спре тази безумщина, защото кучето може утре да не е това, а някое друго, а защо не и вашето!? По този повод искам да отбележа, че преди няколко седмици, в парка под нас, се запознахме с човек на когото кучето е било откраднато от домът му!? И е използвано за бой, след година и половина човекът си е намерил кучето в някакво Пазарджишко село измършавяло и цялото в белези. В крайна сметка си го е взел, с мъка, но все пак си го е пребрал. Да ние видяхме кучето изглеждаше доста измъчено, но и беше спокоино с истинския си собственик, не беше агресивно, по скоро наплашено. Това трябва да ни довежда само до мисълта,че кучешките реакции са рефлексивност на нашето поведение, чувства и мисли. Кажете ми в кои от случаите, повечето хора с изгубени кучета си ги намират, или знаят всъщност какво се е случило с тях, а какво да говорим ако са ги подарили или изоставили?!?!
И все пак моето послание е хора, обичайте животните си , защото те са част от вас самите, не само като материално създание, но и в духовен аспект! Те чувстват това което и вие, те усещат вашите емоции, чувства и всички ваши преживявания. Те са част от Вас и вашият живот!

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1235167_203985093105619_8...


Отговори

За животните с любов!
Авторът на тази петиция

#196 Re:

2014-01-15 21:40:15

#191: викка -

Здравейте! Няма нужда да ни агитирате да не убиваме питбула. Тази петиция е с цел - наказание за собственика! Знам, че някъде се разпространява ДРУГА ПЕТИЦИЯ, която призовава за смърт на кучето и собственика- НИЕ НЯМАМЕ НИЩО ОБЩО С ТАЗИ ПЕТИЦИЯ! Нито пък съфорумците искат смъртта на кучето- напротив! Всички коментари са от типа кучето а се изземе от стопанина.