Не на скандалната нова внезапна матура в 12 клас!

Quoted post

До коментар 27

#46

2013-12-09 20:19

Ами да.Лично аз разбрах за какво оценяване става въпрос - ВЪНШНО , защото видиш ли на 12 клас им идвало реда (цитирам министърката Клисарова).На мен едно не ми се изясни в крайна сметка - Клисарова говори , че няма да се пишат тези оценки в бележниците и няма да повлияят на успеха в дипломата , а в следващия момент говори за ВЪНШНО оценяване (справка TV7 интервю с Клисарова).Уж няма да се пишат оценки , а ще е външно оценяване .. Голяма бъркотия .Отностно последното ти изречение - тази петиция е за самата идея , която според мен е напълно недообмислена поради това , което ти казах по-горе !

Отговори


Гост

#48 Re:

2013-12-09 20:58:45

#46: До коментар 27 -

Оценяването е външно, защото се прави не от учителя, преподавал математика на това дете, а от външен оценител - един за всички оценявани с еднакви задачи и еднакви критерии. Тези оценки имат значение за преценяване нивото на образование, а не конкретно за отделното дете, включено в изследваната група.

Учителят, преподавал на дадена паралелка, може да нареди шестици на децата от горе до долу, но те нямат никаква стойност, ако при едно външно оценяване се окаже, че тези деца са на дъното.


Гост

#63 Re:

2013-12-10 16:15:20

#46: До коментар 27 - Външно оценяване означава, че задачите се дават от външен източник (комисия) и са еднакви за всички ученици на съответната възраст. Става въпрос за изследване на нивото на учениците, а не за каквато и да било матура.