Не на скандалната нова внезапна матура в 12 клас!

Quoted post


Гост

#48 Re:

2013-12-09 20:58

#46: До коментар 27 -

Оценяването е външно, защото се прави не от учителя, преподавал математика на това дете, а от външен оценител - един за всички оценявани с еднакви задачи и еднакви критерии. Тези оценки имат значение за преценяване нивото на образование, а не конкретно за отделното дете, включено в изследваната група.

Учителят, преподавал на дадена паралелка, може да нареди шестици на децата от горе до долу, но те нямат никаква стойност, ако при едно външно оценяване се окаже, че тези деца са на дъното.

Отговори


Гост

#49 Re: Re:

2013-12-09 21:20:19

#48: - Re: Знам какво е външно оценяване - лично съм го изпитал преди 5-6 години ! Тези неща , за които говорите Вие, опират ли се на някакви доказателства , защото аз до сега не съм чувал външно оценяване без влияние в оценката за края на годината ? Аз лично нямам нищо против да се дават такива проучвания или външни оценявания , но поне периодите на подготовка да не са такива кратки , защото примерно аз не мога за 1 месец да преговоря материал от 8,9,10 и 11 клас по предмет , по който няма да се явявам на матура и няма да ми трябва за вбъдеще и едновременно да преговарям от 11 и 12 клас произведенията по БЕЛ и темите по география от 10 и 11 клас.Признавам си, че математиката ми е най-слабият предмет (оценката ми е между 4 и 5) , но какъвто и друг предмет да бяха избрали пак щеше да е безумие.