Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Александър

#4496 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: до 4482

2013-12-04 18:30

#4495: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: до 4482

Ех, Anjela,

Не съм Гаджоков (?) и не съм се запознавал с него.  Нямам представа кой е този човек, ама както и да е. Ако искаш можеш да си наумиш, че съм Дядо Мраз, все ми е едно.

Аз пиша именно защото съм информиран и знам фактите. Забраната за пушене в закрити помещения в Ню Йорк съществува и никой никога няма да я отмени. Отменена е една наскоро въведена забрана за пушене на открито в щатските паркове. Забраната беше гласувана от правителството на щата (не от Блумбърг, който беше кмет на града, не губернатор на целия щат). Защо трябва да ти обяснявам елементарни неща? Виж: http://www.rawstory.com/rs/2013/10/11/judge-strikes-down-smoking-ban-in-new-york-state-parks/

Ако те интересуват законите в целия щат: http://www.health.ny.gov/prevention/tobacco_control/clean_indoor_air_act/

Както ти сама казваш, запознай се с фактите преди да пишеш. Или ако искаш, направи си екскурзия до Ню Йорк и виж какво е положението. Аз живея в САЩ и знам от личен опит. Вредата от пасивното пушене е доказана. Толкова, колкото е доказано че земята е кръгла. Ако не вярваш на фактите, значи наистина няма какво да говорим.

Успех с фондацията. Жалко обаче, че интелигентен човек като теб влага енергията си в безсмислени, вредни и обречени на неуспех начинания. Няма да успееш да спреш колелото на историята - по цял свят се води борба с пушенето, не само в България. Принципът е: имаш право да се тровиш, но нямаш право да тровиш хората около себе си. Това включва и хората, които работят в заведенията. Да си келнер не е рискова професия (както миньор или сапьор, примерно) но става рискова ако законът позволява да те тровят 8-10 часа на ден. Ето една причина да има подобна забрана.

Отговори

anjela

#4497 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: до 4482

2013-12-04 21:38:25

#4496: Александър - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: до 4482

1 никъде не пиша че че в Ню Йорк е паднала забраната за пушене в заведения достатъчно съм грамотна за да разбера че става дума за паркове и градини.

2 за къде по рискови професии никой не плаща нищо.затова че съпругът ми 18 години всеки ден рискува живота и здравето си в специалните служби някоя фондация нещо да му е платила?това че всеки момент можеше да стане инвалид или по лошо да ми го докарат в черен чувал и с етикет на пръста не е нищо нали важното е сервитьори и бармани да получават някакви пари oт фондациите защото видите ли се "тровели"на работното място.като не искат да ги "тровят" имат богат избор от професии където въздухът е кристално чистнапример:"нефтохим",мини"Бухово",бензиностанциите,"лукоил"строителството,химическите предприятия,тецовете и аец, военните мисии в разни държави дори и шофьорите на тирове.там ще се чустват прекрасно.

3 най после трябва да разбереш една проста истина и да се примириш с нея както и всички други бездимни.ние своите заведения ще ги имаме независимо дали забраната ще остане или не, а тя най вероятно ще падне.както във Великобритания въпреки забраната пушачите са организирали свои затворени общества и имат своите клубове подбни на "ротари клуб" в България.на тези места се пуши.доволна съм че вече и у нас се регистрират такива места за пушачите.аз също открих такъв клуб и съм доволна че сме далече от злобните погледи на бездимните.

4 някога древните римляни са направили кръчмите за да скрият порока от очите на обществото сега вие бездимните го изкарахте на показ.

5 ако си мислите че пушенето съществува от 200 години горчиво се лъжете много по древен навик е.в Египет.Индия, Китай и Япония са пушели наргилета с листа от чай и благовонни растения няколко стотин години преди Колумб.

6 не сте вие бездимните тези които да определят кой какви права има.за тази цел е написана Конституцията и Хартата за правата на човека само че в България те служат само за украса в библиотеките на управляващите.

7запомни от мене само едно не може да заставяш гражданите да спазват закони след като държавни чиновници и управляващи ги нарушаватм ежедневно по няколко пъти.примери в българската реалност колкото искаш.

8 известно ли ти е че колкото вредни газове (дали изобщо са вредни това е голям въпрос без отговор) сервитьорите гълтат за 10 часа един стрелец в тира ги гълта само за един час при положение че барутния дим е в пъти по вреден.затова пък той на никого не мрънка и не се оплаква изборът си е негов.