Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Александър

/ #4496 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: до 4482

2013-12-04 18:30

#4495: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: до 4482

Ех, Anjela,

Не съм Гаджоков (?) и не съм се запознавал с него.  Нямам представа кой е този човек, ама както и да е. Ако искаш можеш да си наумиш, че съм Дядо Мраз, все ми е едно.

Аз пиша именно защото съм информиран и знам фактите. Забраната за пушене в закрити помещения в Ню Йорк съществува и никой никога няма да я отмени. Отменена е една наскоро въведена забрана за пушене на открито в щатските паркове. Забраната беше гласувана от правителството на щата (не от Блумбърг, който беше кмет на града, не губернатор на целия щат). Защо трябва да ти обяснявам елементарни неща? Виж: http://www.rawstory.com/rs/2013/10/11/judge-strikes-down-smoking-ban-in-new-york-state-parks/

Ако те интересуват законите в целия щат: http://www.health.ny.gov/prevention/tobacco_control/clean_indoor_air_act/

Както ти сама казваш, запознай се с фактите преди да пишеш. Или ако искаш, направи си екскурзия до Ню Йорк и виж какво е положението. Аз живея в САЩ и знам от личен опит. Вредата от пасивното пушене е доказана. Толкова, колкото е доказано че земята е кръгла. Ако не вярваш на фактите, значи наистина няма какво да говорим.

Успех с фондацията. Жалко обаче, че интелигентен човек като теб влага енергията си в безсмислени, вредни и обречени на неуспех начинания. Няма да успееш да спреш колелото на историята - по цял свят се води борба с пушенето, не само в България. Принципът е: имаш право да се тровиш, но нямаш право да тровиш хората около себе си. Това включва и хората, които работят в заведенията. Да си келнер не е рискова професия (както миньор или сапьор, примерно) но става рискова ако законът позволява да те тровят 8-10 часа на ден. Ето една причина да има подобна забрана.