Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

anjela

#4401 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-25 13:07

#4400: тодор кръстев - Re: Re: Re: Re:

Само съобщавам. Премахвам от приятелите си всички, които искат да се запази тоталната забрана за пушене на закрито. След като ме искате на улицата, аз не ви искам сред приятелите ми. Толкова.

Отговори

anjela

#4402 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-25 14:14:43

#4401: anjela - Re: Re: Re: Re: Re:

Само съобщавам. Премахвам от приятелите си всички, които искат да се запази тоталната забрана за пушене на закрито. След като искате да мръзна на улицата, аз не ви искам сред приятелите ми. Толкова.
"Много мислих, преди да го започна това "чистене". Предимно защото не обичам разделението заради самото разделение. Не е градивно. Обаче, винаги има поне едно "обаче". Как да съм приятел с хора, които тотално ми отказват правото да съм аз, при това без да им преча по никакъв начин. Досега нито един поддръжник на закона не ми е дал смислено обяснение с какво бих му/й пречила, ако си пуша някъде, в някакво заведение, което е само за пушачи. Просто повтарят като навити "не, не може, ще пушиш на улицата". Няма обяснение защо, просто един такъв човеконенавистен (към мене) инат. ами ако един ден стане дума за нещо наистина важно? (защото това с пасивното пушене не е наистина важно, то е просто лъжа и всички го знаят, само че удоволствието да забраняваш на друг човек нещо, каквото и да е, се оказа по-силно за егото на някои хора, отколкото разумният диалог). Затова, много съжалявам, но бяхме дотук. Мъчно ми е, че така се случва, но тази фанатична вражда не я започнахме ние. Какви ли доводи не вадихме, как ли не подхождахме разумно, бяхме и сме готови на компромиси - инвестиции за вентилации, отделни помещения, дори отделни заведения - не и не. Не искат. Гаврят се с нас. Днес имаше предложение от бездимен да пушим в кутийки тип тоалетни, бяхме сравнявани с пикаещи в басейн, с наркомани, с престъпници, с убийци, с какво ли не. Цялата несправедливост на планетата се съсредоточи в думата "пушач". Псуват ни, кълнат ни да мрем от рак, една искаше да ни прегризе гърлата, други стреляха срещу пушачи с въздушни пушки... е докога аз ще съм толерантна към нетолерантни хора? И защо? Обяснявах, посочвах факти, убеждавах, задавах разумни въпроси... и какво получих? НЕ. Няма обяснение как вредя на когото и да било, когато съм в друга сграда. Няма отговор на въпроса как така един непушач ще е във всички заведения едновременно. Няма отговор на въпроса защо непушачите не си направят техни си заведения, в които не се пуши, ами се разпореждат с парите на другите без да им мигне окото. И не спряха да лъжат най-нагло как в цяла Европа било така, как пушенето вредяло на околните и какво ли не още. Имаха наглостта да го нарекат "пари или здраве", при положение, че парите, които плащаме за навика си - акциза - не отиват за здравеопазване.......Омръзна ми. Уморих се. Мразя да давам доводи, а отсреща да ме гледат с упорития инатлив поглед на злобно дете."