Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

anjela

#4033 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-23 18:29

#4032: Александър - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

хайде и ти ли се зае да ме учиш как да живея.в моя офис се пуши защото е моя собственост и аз така искам.в частния ми бар на вилата ни също се пуши защото не е заведение.а да попитам нещо може ли?хората от моя кръг по заведения не ходят имаме си доста по злачни места където се събираме.само ми е интересно защо на нашите партита с удоволствие идват и непушачи.как така нали ги тровиме и ги убиваме защо сами по свое желание се подлагат на смъртна опасност.никой не ги кани те сами искат да си прекарват времето с нас.както разбра мене забраната не ме касае ако пиша тук правя го защото не обичам диктатурата ,а справедливоста. тя е много проста пушачите трябва да си имат своите заведения които да посещават само те.вече такива дори има смоукинг клубове и барове за пушачи които се посещават само от пушачи с членски карти.за една седмица с помоща на адвокат едно заведение се превръща в клуб и вече не подлежи на проверки от РИОКОЗ.идеята не е наша взаимствахме от Великобритания където уж имало пълна забрана за пушене.да ама не има си начини тази забрана да се заобиколи и то законно.в Холандия по същия начин заобикалят забраната дори по последни данни техния парламент иска да я отмени защото е безмислена.досега със забрани нищо не е постигнато както виждаш пуши се даже в европейския парламент при това официално.този закон противоречи на закона за частната собственост защото заведенията са имненно такава.в такова помещение никой невлиза по принуда а по желание.щом като в него се пуши няма да влезе ще си намери такова в което не се пуши.защо във Виена никой няма претенции затова че има и двата вида заведения даже и хотели. що се касае до това кой с кого да се съобразява мога да кажа само това.в гората не вълците пазят човека а той се пази от тях.не се навъртайте там където се пуши.да толерантност имаше от наша страна преди да се въведе този закон.докато той съществува никой да не чака толерантност нали закона определя къде да се пуши и къде не.следователно всеки да си стои на своята територия определена от този същия закон.още един мъничък въпрос защо си поставил думата интелектуалец в кавички.какво да не си мислите че тези които пушат са по малко интелигентни от вас или са по неспособни.известно ли ти е че хора които управляват доста големи фирми дори корпорации и това не им пречи да бъдат пушачи.да не споменавам писатели,актьори ,художници дори дипломати и политици. доста представители на културната бохема не само в България а по света пушат и това не ги прави по неспособни или некултурни от тези които не пушат.

Отговори

Александър

#4034 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-24 01:11:00

#4033: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Anjela, не искам да те обиждам, но не разбирам защо не можем да разбереш какво ти говоря. Хайде ще пробвам пак.

Законът забранява пушенето в закрити обществени помещения. Ако в твоя частен дом (вилата ти) пушиш и не извършваш обществени услуги няма нарушение и никой не се интересува какво става там. У нас гостите също понякога пушат и това не е проблем, стига да са на балкона. Сега разбра ли? Никой не се интересува какво става у вас.

Аз подписах петицията и подкрепям закона защото НЕ ТРЯБВА в заведения, ресторанти и други закрити обществени места да се пуши. Мен забраната ме интересува защото ми омръзна когато изляза накъде в България да се прибирам мръсен и смърдящ и да трябва да пера дрехите си, да кашлям и т.н. Не става въпрос за вилата ти, а за места които посещавам редовно (дискотеки, ресторанти, т.н.).

Между другото, в Холандия е забранено да се пуши в закрити обществни места, също като в България. Това е световна тенденция. Няма нищо общо с ЕС, в Русия, Украйна и Турция има забрана също. В европарламента няма пълна забрана и затова има отделно помещение да се пуши. Предполагам, че скоро и там ще въведат пълна забрана, неизбежно е.

"в гората не вълците пазят човека а той се пази от тях" WTF? Какви вълци, каква гора, какви глупости говориш? Чуваш ли се?

"следователно всеки да си стои на своята територия определена от този същия закон." - именно - пуши си на вилата или на улицата, и само там. На другите места законът те задължава да не пушиш и аз ще държа той да се спазва. В една нормална държава законите се спазват.

Не си разбрала как използвам думата "интелектуалец," макар че ясно обясних. Ще пробвам отново. По този начин иронизирам тези хора, които се борят срещу забраната и защитават интереса на тютюневото лоби. От десетилетия говорят едно и също - колко тежко щяло да бъде ако не се пуши в самолети, офиси, т.н. Техните прогнози никога не се сбъдват, ама те едно си знаят. Същото е с хейтърите в този форум - след няколко години никой няма да си спомня че някога се е пушило в заведенията. Ама хейтърите само знаят да говорят глупости и да се борят срещу прогреса...жалко.

Права си Anjela, това че някой пуши не го прави лош човек. Обаче ако пушиш в закрити обществени помещения ставаш най-обикновен простак и нетолерантен закононарушител и наказания трябва да има.


Гост

#4054 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-03 15:04:55

#4033: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Безобразно неграмотен човек. Всъщност щях да съм изненадан, ако беше грамотен, като се има предвид какви простотии е писал.


Гост

#4059 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-03 17:21:59

#4033: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

mnogo ste nadmenna gosojo ako nikoga ne bqxte zapalila cigara prez jivota si sega 6texte da peete druga pesen za tova stava vapros za smradnqta v ustata i nexigienni4nia na4in na jivot  SMARDI I TOVA VI GO KAZVAM AZ PU6EX PO 2 KUTII NA DEN