Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Александър

/ #4034 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-24 01:11

#4033: anjela - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Anjela, не искам да те обиждам, но не разбирам защо не можем да разбереш какво ти говоря. Хайде ще пробвам пак.

Законът забранява пушенето в закрити обществени помещения. Ако в твоя частен дом (вилата ти) пушиш и не извършваш обществени услуги няма нарушение и никой не се интересува какво става там. У нас гостите също понякога пушат и това не е проблем, стига да са на балкона. Сега разбра ли? Никой не се интересува какво става у вас.

Аз подписах петицията и подкрепям закона защото НЕ ТРЯБВА в заведения, ресторанти и други закрити обществени места да се пуши. Мен забраната ме интересува защото ми омръзна когато изляза накъде в България да се прибирам мръсен и смърдящ и да трябва да пера дрехите си, да кашлям и т.н. Не става въпрос за вилата ти, а за места които посещавам редовно (дискотеки, ресторанти, т.н.).

Между другото, в Холандия е забранено да се пуши в закрити обществни места, също като в България. Това е световна тенденция. Няма нищо общо с ЕС, в Русия, Украйна и Турция има забрана също. В европарламента няма пълна забрана и затова има отделно помещение да се пуши. Предполагам, че скоро и там ще въведат пълна забрана, неизбежно е.

"в гората не вълците пазят човека а той се пази от тях" WTF? Какви вълци, каква гора, какви глупости говориш? Чуваш ли се?

"следователно всеки да си стои на своята територия определена от този същия закон." - именно - пуши си на вилата или на улицата, и само там. На другите места законът те задължава да не пушиш и аз ще държа той да се спазва. В една нормална държава законите се спазват.

Не си разбрала как използвам думата "интелектуалец," макар че ясно обясних. Ще пробвам отново. По този начин иронизирам тези хора, които се борят срещу забраната и защитават интереса на тютюневото лоби. От десетилетия говорят едно и също - колко тежко щяло да бъде ако не се пуши в самолети, офиси, т.н. Техните прогнози никога не се сбъдват, ама те едно си знаят. Същото е с хейтърите в този форум - след няколко години никой няма да си спомня че някога се е пушило в заведенията. Ама хейтърите само знаят да говорят глупости и да се борят срещу прогреса...жалко.

Права си Anjela, това че някой пуши не го прави лош човек. Обаче ако пушиш в закрити обществени помещения ставаш най-обикновен простак и нетолерантен закононарушител и наказания трябва да има.