Не допускайте закриването на обсерваторията в Стара Загора!

Quoted post


Гост

#11

2013-07-11 11:39

Това изобщо не е вярно. Моля прочетете съобщението, никой нищо няма да закрива. Времето, отнело на авторите да напишат глупавата петиция, можеше да бъде оползотворено в това просто да прочетата съобщението на Община Стара Загора:
http://www.starazagora.bg/en/novini/obschinskiyat-s-vet-reshi-za-zakrivaneto-na-obschinskata-agentsiya-po-privatizatsiya-i-slivaneto-na-izv-nuchilischni-zvena-v-tsent-r-za-nauka-kultura-i-izkustvo

Ето цитат, за тези, които въпреки това няма да го прочетат, а ще отделят време да недоволстват:
От 1 юли 2013 г. към Общински отрасъл „Образование" в Община Стара Загора започва да функционира Център за наука, култура и изкуство, който ще обедини извънучилищните звена Младежки дом, Народна астрономическа обсерватория и Общински детски център в единна структура.
...
Обединението се прави с цел по-добра координация между звената, без да се променя числеността на персонала и естеството на работа в тях.

Забележете: без да се променя числеността на персонала и естеството на работа в тях

Поздрави!
И друг път четете преди да недоволствате :)

Отговори

Възмутен!

#12 Re:

2013-07-11 11:55:01

#11: -

Здравейте, драги ми общинари,

Радвам се, че сте си включили имидж мейкърите в действие. Ще ви помоля обаче да не мърсите това протестно пространство с пропагандните си цапаници!

Петицията много добре е отвогорила на вашите демагогски глупости, така че няма да си хабя думите.

И спрете да разхищавате парите ни, за да плащате на разни ПиАри да ви перат кирливите ризи и да се мъчат да ни промиват мозъците с обещания и розови картинки!

Нещастници!

 

ПП: Драги ми ПиАри, а вие срама нямате ли?! Или за 5 лева и майките си ще продадете?

Гост

#15 Re:

2013-07-11 16:41:28

#11: -

До "говорителят" на чиновниците в общината:

Ще отговоря във ваш стил:

Времето отнело ви да напишете глупавия си отговор можеше да бъде оползотворено в това просто да прочете отвореното писмо, където на вашия аргумент вече са отговорили. А между другото преди година общински служител отговори отрицателно на въпроса дали обсерваторията ще се "слива":

http://www.tvstz.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9078:-26012099&catid=13:2009-     

4 минути преди края на интервюто журналистката пита директно дали Обсерваторията ще е (цитирам) "слята / закрита". Вижте последвалия отговор.

Васил

#22 Re:

2013-07-12 16:30:50

#11: -

Възмущението на всички и целта на петицията е да се преразгледа решението на Общинския съвет и да се възстанови статута на НАОП "Юрий Гагарин".

Идеята за сливанер и по-добра координация може да е полезна да други институции, но не и за тази за която ние се застъпваме в настоящата петиция.

А относно последния ред, ние можем да четем и между редовете и смятаме, че решението е взето неправомерно и без достатъчни консултации и анализ. Моля, покажете ни анализа за взетото решение и го обсъдете с научните институции в Бъгария.

В последните няколко месеца, та и години, се нагледахме на неадекватни и необмислени решения взети / подшушнати и подписани, така както си е реда, по партийна линия.

Васил


Гост

#28 Re:

2013-07-23 04:59:10

#11: -  

Известни са ни тези "оптимизирания"!  В Сливен, преди 18 години, под този благовиден предлог, бяха обединени извънучилищните звена в Детски комплекс и днес на практика в града няма обсерватория.  Щатът от 6 човека сега е редуциран до един човек с кабинетче по астрономия на тавана в бившия пионерски дом.  Като правите промени трябва да имате визията какво ще се случи, защото намеренията са едно, но практиката показва друго!