Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Ния

/ #456 Тема

2012-12-11 23:17

Пушачите като са толкова организирани, да вземат да протестират за това, че в България цените са по-високи, отколкото в Европа, а заплатите в пъти по-ниски; вместо за това, че им забраниха да се тровят! Аз искам да мога да отида на заведение без да излагам на риск здравето си. Защо това мое право трябва да ми бъде отнето?!?! Сегашната ситуация не трябва да се променя и трябва забраната да остане. Ще сникнат пушачите, колко гаври търпи народът ни, пък за едната цигара оревахте света. Едно нормално нещо да се случи в тая държава и искат да го отменят. Мъка, мъка!
Разделението на залите е тъпо: димът се разнася, персоналът се омирисва, никаква полза. А и често трябав да се прекоси залата за пушачи, за да се стигне до тази за не, защото е гадна и забутана. А малките заведения: пак ли ще им дадат да си избират (а те естествено ще изберат да се пуши), няма къде да се избяга...
Да, живеем в отромна среда, но едно зло по-малко има значение. Капка по капка вир става. Кое дава право на пушачите да ме омирисват на цигари, да ми тровят дробовете, да ми нарушават спокойствието. Който иска да си пуши, да не го натрапва на тези, които искат да стоят далече от подобни неща.
И не, не съм нетолерантна към пушачите, просто не съм мазохист. Моето непушене не вреди на никого. Но пушенето на пушачите трови мен и детето ми.
А току що прочетох мнения на доста пушачи, които също предпочитат сегашната ситуация и не им пречи да излязат навън за по цигара. Пък и все пак основната дейност за мен в един ресторант е храненето, в една дискотека танцуването и т.н., а не пушенето. И не разбирам какво толкова ресторантьорите защитават пушачите като обикновено те са тези, които седят с много време на по цигара и нещо леко, а за същото време няколко непушачи биха се сменили, за да извършват основната дейност за един ресторант (образна ситуция, има и други варианти). Пълни глупости са това, не познавам нито един пушач, който се е отказал да ходи по заведения заради това, че не може да пуши на закрито. Какви загуби си измислят... Все едно в нормалните държави, в които има подобна забрана, няма малък и среден ресторантьорски бизнес.
Ама я ако вземем тези, които не искаме да се вмирисваме на гнус и да се тровим с цигарен дим, когато хамваме или се забавляваме , да спрем да ходим по заведеня, ще видят тия ресторантьори истински загуби. Защото сега са им някакви измислени!
Не протестираме за гаврите с цените и заплатите/пенсиите, ами за такива тъпотии. Ама я ако се пуши, да вземат и да направят цигартите безплатни, че да се пуши повече и да вземем да изчезнем като нация съвсем, защото и без това не струваме.
Защо е толкова трудно България да бъде една нормана държава!