За равни права на пушачи и непушачи!

4ik 4irik

/ #184 Re: Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи

2012-11-22 14:18

#183: sisi - Re: Re: Re за равни права на пушачи и непушачи 

 Относно коментарите в интернет мога само да кажа, че е въпрос на възпитание по какъв начин ще си изразиш мнението. Мога единствено за себе си да кажа, че нито тук, нито някъде другаде съм използвала цинични иепитети срещу пушачите. Единствено съм си позволявала да определям тютюнопушенето, като "наркомания" а пушачите, като "хора с проблем-зависимост към никотина". С много приятели и роднини пушачи сме говорили на тази тема и повечето са напълно съгласни, че е така.

"това че аз ще спра да пуша с нищо не променя нещата.останалите посетители ще продължат да пушат след като се намират в своята половина на заведението.една димяща цигара по малко едва ли ще ви устрои". Тук пак тръгваш от частното към общото. Аз се опитах да обясня с какво имат проблем непушачите, макар че това е строго субективно и говоря от своя гледна точка. Никой или поне повечето не са против да има отделени помещения, където една компания само от пушачи ще влезе в залата за пушачи, и компания изцяло от непушачи ще избере съответната зала, но както почти винаги се случва във всяка компания и всяко семейство или друга общтност са изградени от представители и на двете категории съответно пушачи и непушачи. И какво се случва най-често- пушачите убеждават непушачите, че трябва да влязат в салона за пушачи и непушачите щат не щат се съгласяват, дори се правят че не им пречи дима само и само да не се обиди другата страна. От своя страна пък пушачите им е трудно да разберат защо аджеба на непушачите толкова им пречи дима, мислят че са си в правото да пушат  и се чувстват засегнати когато някой недоволства срещу това.

И като зае финал ще кажа, че според мен най-правилното нещо което може да се измисли е във всяко заведение да  има нещо като стая или помещение за пушене, не отделна зала, където пушачите ще ходят да пушат. Естествено мястото трябва да е добре оборудвано, за да не създава дисккомфорт на хората.