За равни права на пушачи и непушачи!

Смърф

/ #91 отг.

2012-09-27 11:19

Ида #76
"Аз искам да имам място където да си тровя мен и други като мен, защото това е мой ИЗБОР! Имам право на избор. "
Тази позиция показва демонстративна безхарактерност, лична и обществена безотговорност . Няма никакви причини да се дава право на избор на човек с толкова долна ценностна система!

Надя #77
"Не ни вменявайте отговорност до възпитаваме децата Ви,това възпитание идва от родителите,не от нас или учителите."
Напротив, Надя, вие като възрастен човек имате отговорността за възпитанието на всички деца. Всеки адекватен човек знае, че възпитанието идва не само от родителите, но и от обкръжението. И още, твърде лицемерно заобикаляте жестоката истина, че училището, не учителите, но училищната среда оказва огромно възпитателно влияние над децата - това че те си влияят много силно. Ако аз съм добър родител, много хора не са, вероятно и вие, съдейки по липсващата ви отговорност. И вашите ще упражняват поведенчески и психологически натиск над моите деца, доказвайки им че да се пуши е хубаво, защото техните родители го правят. а Вашата позиция е най-ясното свидетелство за егоистичната безотговорност на пушачите, които не желаят да повярват в очевидните факти - повечето пушачи прихващат вредната си страст въпреки родителското възпитание.

Боб #78
"стига вече с тези деца , децата нямат работа в кръчмите"
Аз не говоря за децата в кръчмите, аз говоря за всички децата, които палят първата си цигара, заради това, че вие пушите.
"но защо примерно не се борите с това настървение и фанатизъм за забраната на дизела?"
Отношението ми към всеки друг световен проблем няма никакво значение към конкретния проблем с тютюнопушенето в и вашата отговорност да го създавате.