Протестиращите Варненци Искат Оставката На Кмета Йорданов

Ричо

/ #11 Протестиращите Варненци Искат Оставката На Кмета Йорданов

2012-07-13 05:27

Много ми се иска нещата около Морската ни да стават бързо и в добра посока! Залога е огромен за обикновените граждани и затова хубав примерен сценарий ми се вижда следното:
1. Тотален и непрекъснат натиск на варненци върху Президента на България като реално действаща представителна и крайна институция (Залога мисля че не е достатъчно голям за да си позволи официално да ни поднася или „да си играе на шикалки”), а не персонално към г-н Б. Борисов или др. длъжностни и недлъжностни лица, за издаване до края на Юли 2012 на проста и юридически издържана абсолютна забрана на всякакъв вид покупко-продажби, строителство, дострояване, преустройства, ремонти и пр. на ТЕРИТОРИЯТА НА ЦЯЛАТА И НЕДЕЛИМА Варненска Морска Градина (от асфалтираното надолнище за Крайбрежната и морето на Почивка до басейна в началото на вълнолома!!!). Ветото да е поне за срок от десет години! Само грижещата се за Морската ни градина държавна/общинска организация до преди 1989 г. или ДЪРЖАВНАТА/ОБЩИНСКАТА й наследница, да продължи ПРОЗРАЧНО да се грижи за нея (но само тя) – незная официално как стоят в момента нещата с нея и с поддържането на Морската ни.
2. Ефективно и пълно отстраняване на текущия кмет на Варна г-н К. Йорданов - до към средата на Август 2012.
3. До седмица след това отстраняване и на всички текущи общински съветници на Варна.
4. До края на Септември 2012 съвсем съзнателно чисто НЕПОЛИТИЧЕСКИ избор само от варненци на нов кмет на Варна - достоен кандидат според мен би бил г-н Веселин Марешки или не подлизурещ и не беден човек с истинско образование като него, с не политическо и с не мафиотско минало.
Надявам се че нещо такова би задвижило делата с Варненската Градска Морска Градина навреме в добра посока!
Успех на всички добри, съзнателни и отговорни варненци!