Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ


Гост

/ #35 Re:

2012-02-19 12:41

#31: -

Това, че много деца после продължават в ЕГ, а не остават в МГ значи само едно - че са търсили добра среда, където да се подготвят добре и да получат по-добро образование докато дойде време да отидат в ЕГ, накъдето ги влече. Не е нужно всички да стават математици.

Че "голяма част" от учениците в МГ ходят на уроци е силно преувеличено твърдение. В СМГ доста деца ходят само на уроци по БЕЛ. И дори и това е за презастраховане, защото средният успех на изпита по БЕЛ на седмокласниците от СМГ миналата година гони 5,50. На практика няма дете от СМГ, което да не е влязло в елитно училище.

Едно изследване на една колежка показа, че от медалистите на международни олимпиади през последните години към 80-90% са учили в МГ още от 5 клас. За останалите...не беше намерена информация къде са учили. Сиурно има и медалисти, идващи от обикновени училища, но са символичен процент.

В МГ изобщо не става дума за безплатна подготовка по матекатика. Става дума за СРЕДА. Среда, в която не ти казват "зубър", когато спечелиш състезание, среда, където има здравословна конкуренция, среда, където учителите преподават, а не се правят на пъдари. Да продължавам ли?