Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Иво Иванов

/ #9 БРАВО! ... и една идея

2021-09-14 04:34

Браво за всичко, което правите!
Вчера напис и предложих на профсъюзната председателка в нашето училище да внесе на следващото заседание на СБУ следното ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

ПРОЕКТ ЗА РЕШЕНИЕ: Ние, членовете на СБУ, предлагаме и настояваме, министерството на образованието, съвместно с министерството на здравеопазването да предприеме, финансира и осъществи  широкомащабна и всеобхватна кампания за тестването на всички учители и непедагогическия персонал, чрез Изследването на T-клетъчен имунитет срещу SARS-COV-2, т.н. ELISpot тест! Предлагаме и изискваме това, защото само чрез ELISpot тест може да се провери дали организмът ни има Т- клетъчен имунитет към SARS- CoV-2 вирус, който ни предпазва от повторно заразяване и ни дава информация за ефективността на защитата след поставена ваксина срещу COVID-19. Без информацията за наличието именно на Т-клетъчен имунитет, никой не може да е сигурен, дали има достатъчно добра защита, тъй като антителата придобити след преболедуване от COVID-19 са за неопределено време. Дори чрез стандартния такъв тест се определя броя на клетките, които след среща с протеините на шипчето (специфичния S1 участък на спайк протеина), отговорни за прикрепяне на вируса към клетките на човека,започват да отделят гама-интерферон. Този тест е подходящ е за преболедували ковид инфекция, ваксинирали се или предполагащи безсимптомно прекарана инфекция. Подобна кампания ще осветли напълно ситуацията в сферата на училищното образование и ще бъде реална основа за действията ни в бъдеще, за защита на нашите профсъюзни членове и за вземане на информирано решение на всеки колега, дали да се ваксинира. Цялото ни общество ще бъде наясно доколко сферата на училищното и предучилищното образование функционира безопасно и адекватно в условията на пандемия от Ковид-19.

Моля Ви, ако има как и ако прецените за удачно, включете и тази идея във Вашите цели! 
Мисля, че МОН няма да я хареса, защото ако такъв скрининг се осъществи, ще стане ясно, че ние учителите сме пребуледували Ковид в огромен процент и т.н. ваксинация е безсмислена (съвсем друга тема е, че е опасна!)

Преболедували сме и в същото време нямаме документ за да го докажем! И медиите, и разните медицински говорители продължават да ни притискат да се ваксинираме постоянно!

Още веднъж благодаря за Вашите усилия и пожелавам на всички колеги успешна, спокойна и нормална учебна година! 




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...