Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година


Гост

/ #43 Поздравления!

2021-09-02 16:24

Поздравления, госпожо Шишкова за труда и аргументацията! Поздравления към всички вас, уважаеми колеги и родители за единодействието!

Бих искала да обърна внимание на няколко важни страни от петицията. На първо място - нека намерим начин да я популяризираме, за да се присъединят още мислещи хора към нас, а и тя да стигне до повече родители. Макар и малко, все още има медии, които да публикуват нашата петиция.

На следващо място - нека тази петиция стане отправна точка за адресиране на послания (надявам се и на съдебни дела) към медиите, които силно застъпват тезите, внушаващи боязън и неизвестност - страх от страха от ковид. В нашето училище бяха от няколко телевизии, като нито една от тях не спомена факта, че нямаме нито един болен за целия период на т.нар. "пандемия". Ако това ми беше предварително известно нямаше да разреша репортажите от училище. Неспоменаването на липса на заболеваемост е показателно, че на някои медии или се плаща, за да пропагандират противозаконни принудителни мерки, или най-малкото темата им се "задава" по този начин.  

Трето - исканите повсеместно и постоянно справки за ваксинирани/неваксинирани/преболедували и т.н. учители от МОН, чрез РУО, или РЗИ са незаконни, тъй като здравният статус на всяка личност е лична информация и влиза в обсега на GDPR, респ. на Закона за защита на личните данни. Впрочем, това важи и за малолетните и непълнолетните, както и за техните родители, които трябва да имат избор дали ще ни уведомят. Учителите и персоналът в училището, което ръководя, вкл. аз самата не сме променили нагласите си от първия ден - не желаем вмешателство в правото ни на личен живот и професионална дейност. Затова, според мен би било редно да се вписва отказ от предоставяне на данни от това естество и ясно да бъде заявено от всички ни, че така се нарушават правата ни на граждани и професионалисти.

Един ден, когато неминуемо отмине тази хистерия всеки от нас ще бъде отговорен за това какво е предприел, за да се противопостави. Бих се радвала да мога да продължа да гледам учителите, децата и родителите със съзнанието, че съм постъпила по закон и съвест! Затова, моля, нека останем заедно и привлечем още критично мислещи хора, за да бъдем непреодолима сила, която ще е коректив на безсмислието в мерките и на безотговорността към децата на България! Оставам на разположение за контакти и инициативи!




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...