Национална кампания за възраждане на библиотеките


Гост

/ #166

2011-09-29 11:15

Аз съм библиотекар в училище в краен столичен квартал. Бюджетът ни е много малък, тъй като сме ОУ, с по две паралелки до 7-и клас. И дума не може да става за пари, отделени за библиотеката. И съм принудена непрекъснато да пиша писма с молби за дарения на средства и/или книги до издателства, фирми (най-общо казано), банки, политически партии... Казано с две думи - прося си!!! В 90% от случаите ми се отговаря отрицателно, ако въобще си направят труда да ми отговорят!
Слава Богу, намират се и добри и щедри хора, които отделят суми според възможностите си, за да могат децата и преподавателите в нашето училище да четат и нови книги, а не такива но по 30-40 г. (каквито преобладават във фонда ни!)!!!
Обръщам се с молба към управниците ни и специално към господата, към които е отправена тази петиция: Моля ви от сърце, стига пари за асфалт! До голяма степен сме оцелели като нация, благодарение на образованието и книгите в частност! Длъжни сте да намерите средства и да възродите училищните и читалищни библиотеки, ако искате да има България и занапред! А вие искате, нали?!
Или?...