В подкрепа на Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"

Катерина Костадинова
Авторът на тази петиция

/ #26 Re: Така и трябва!

2015-02-13 18:07

#25: - Така и трябва! 

Вижте, има много причини, поради които може да не сте получили търсените книги. Вярвам, на всекиго се е случвало. Често причината е, че книгата е заета от друг читател. Аз съм си поръчвала една книга в продължение на седмица, докато ми дойде редът.

Относно общите читални за мен има две основни неудобства - времето от поръчката до доставянето на книгата и самото работно време, което трябва да се удължи. И за двете неща обаче трябва персонал. Уви, съкращенията и ниските заплати на служителите означават, че ще чакаме още по-дълго. Затова правим тази петиция.

Имайте предвид, че когато говорим за специалисти, посочваме и хората, които често не работят така пряко с читателите. Това са реставратори, служителите в различни отдели, които изследват книжовното ни наследство и се грижат за неговото съхранение. Да, те са с висока квалификация, повечето с научни степени. Няма как да е иначе, материята, с която работят го изисква.

Разбирам раздразнението Ви, за никого не е приятно да хаби времето си в празно търсене. Но, кажете, как съкращенията, изисквани от Министерството, ще направят така, че следващият път да не попаднете в такава ситуация. Така не трябва да е!