В подкрепа на Национална библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"


Гост

/ #14

2015-02-13 12:20

Настоящото правителство дойде на власт с обещанието за радикални реформи във всички области на държавния,обществения,културния и икономическия живот.
Целта на обещанията беше да се прекрати досегашния над 20-годишен преход,който се отличава с упадък на държавността,липса на правосъдие,социална несправедливост,духовно оскотяване и икономически хаос.
Обещанията гарантираха цивилизованост!
Съкращаването на бюджета на Народна библиотека и на библиотекари-специалисти не само,че е незаконно,но и показва липсата на културни ценности и цялостна културна стратегия,както на управляващите в цялост,така и на ръководещите Министерството на културата!
Господа министри,господин министър на културата,трябва да осъзнаете,че инвестициите в духовността са по своя характер дългосрочни,дори безсрочни!
Народна Библиотека "Св.Св.Кирил и Методий" не само съхранява,но и създава общочовешки,хуманни ценности.Тя е изразител на националния дух и самосъзнание!
Няма как да я лишите от специфичните и функции без общественото ни съзнание да оскотее,духовното ни съзнание да се дехуманизира и да се превърнем в биологични индивиди,за които първичните инстинкти са смисъла на съществуването!
Дано,обаче "уважаемо" правителство и най-вече,господин финансов министър,съкращаването на бюджетните разходи не се стовари и върху останалите културни институции,науката и образованието!
Дерзайте,господа,с "реформите" си пишете история!