Да спасим последната българска теснолинейка от закриване!


Гост

/ #33 Петиция за теснолинейката

2014-12-15 08:52

Преди няколко години пътувахме със съпруга ми с теснолинейката от гара Септември до Добринище - това е невероятно преживяване! Бяхме се заредили с книжки за пътуването (все пак 6 часа са си прилично време, за да ти доскучее ;) ). Но, както сами се досещате, не се наложи да отворим книжките - местехме се от лявата страна на седалките на дясната, за да се наслаждаваме на чудните гледки (понякога не успявахме да обхванем всичко). Сигурно в очите на местните сме изглеждали странни със своите възклицания: "Виж..., погледни тук... прекрасно е...!!!" Няма къде да видиш такава чудесна природа, толкова разнообразна и непокътната! А самите хора, с които са запознахме, са честни, мили и добронамерени.

От друга страна, това е единственият, сравнително евтин и бърз съвременен начин за придвижване на хората тук. А те не живеят лесно и в охолство, за което има белези навсякъде!

Считам, че това ще е поредната глупост в държавата ни, и ще загубим нещо, което едва ли някога някой ще може да върне на следващите поколения!

Ще разпространя по-наататък тази идея за петицията, за да стигне до повече хора и да има положително развитие за теснолинейката!!!

Даниела Бенекова