Петиция за разпускане на ДПС като незаконно регистрирана партия

Любка Христова

/ #974 Както се казва на английски "They are taking a piss with us"!!!

2014-10-09 13:54

Нямам нищо против хора с различен произход или пък религия - всеки има право да вярва, в каквото си вярва, щом това му доставя вътрешен мир; както и да избира на коя територия да живее, стига да спазва законите на местната власт. То у нас се напълни с разнообразни езически веруюта освен "старомодното" и скучно православното християнство - от ислям до хинду. Проблемът идва, като се погазва законът на държавата по прибиваване.

Слушайки Хюсеин Хафъзов по време на предизборен митинг в Чорлу Турция, се замислих: то и ние имаме българи, които са останали в турските земи и не са успели да си тръгнат от там, когато Източна Румелия е станала независима от Турция и се е сляла с Княжество България, а те са останали на турска територия. Но не съм чула българи от настоящата България да гласуват за турски управници под претектс да спасяват братята си оттатък граница.

Демократическо и човешко право може да е да си говориш на друг език, който може и да ти е роден, но по време на предизборна кампания за държава, в която официалният език е Български, значи би трябвало да се говори на български. Нали? Дали?

Продължавам да посочвам за пример Франция и Австралия.
Във Франция не се носи бурка на публични места. Може да ти е религия и да ти е човешко право, но си в Християнска държава и застрашаваш сигурността и чувството за безопасност на по-голямата част от народа, така че се съобразяваш със закона и човешките права на останалите единици от народа, към който уж искаш да се приобщиш.
В Австралия пък не се предлага халал месо. Тяхната логика е проста - това е нашата държава и такива са нашите правила. Като не ти харесва, никой не те кара да стоиш тук.