Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Сдружение на заведенията в България

/ #4683 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-03-22 11:37

#4682: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Собствениците на малките заведения ще гласуват, но след 22 часа

Злополучната забрана за тютюнопушене в т.нар. закрити обществени места вече втора година не спира да бъде актуална и ще продължи да е такава, докато законодателят не я отмени. А рано или късно ще му се наложи да го направи, въпреки гръмогласното малцинство поддържащо тази крайно нелогична (дори нелепа) и дискриминационна норма – норма, която:
1. Постави хиляди собственици и работещи в ресторантьорския бранш на ръба на оцеляването, а много от тях не оцеляха;
2. Приравни с престъпници и втора ръка хора повече от милион пълнолетни български граждани, които законно си купуват и употребяват тютюневи изделия. 
През последните дни станахме свидетели на поредния прилив на обществено говорене по темата, а политическите и управленски послания отново са разнопосочни и не допринасят за прекратяването на разделението в обществото. А разделение има и това очевидно устройва политическия елит, възприемащ гражданите на Република България само и единствено като електорат. 
Същият този политически елит пропуска факта, че с действията и бездействието си унижава хората, които с данъците и труда си осигуряват функционирането на икономиката и на държавата, като цяло, хората, благодарение на които изобщо може да се нарече „елит“.
Тактиката „Разделяй и владей!“ очевидно работи и родните политици не желаят да я прекратят, особено в навечерието на поредните избори. Така народът живее от избори до избори, от вяра в една политическа лъжа до отрезвяване, след като установи, че е бил брутално и нагло излъган. 
Точно такава политическа лъжа беше поетият преди последните парламентарни избори политически ангажимент на настоящите управляващи да премахнат ТОТАЛНАТА забрана за тютюнопушене – ангажимент, който вече никой не вярва, че ще бъде изпълнен. 
А отново идат избори... Отново торбата с политически лъжи и обещания е широко отворена. Само че този път представителите на ресторантьорския бизнес ще отговорят на обещанията с обещание и ще изпълнят обещанието си точно толкова своевременно и стриктно, както го направиха онези, които миналата година му обещаха да премахнат забраната. 
Представителите на ресторантьорския бранш ОБЕЩАВАТ да гласуват – естествено, ПО СЪВЕСТ! Нали така гласуваха и родните депутати през декември 2013 г.?! По съвест! 
Понеже депутатската съвест, оказа се, работи само за времето след 22.00 часа, българските ресторантьори съвестно ще изпълнят ангажимента си да гласуват, но ще го направят в 22.00 часа – часът, в който забраната за тютюнопушене няма да важи, ако се вярва на последните управленски идеи.