За равни права на пушачи и непушачи!

anjela

/ #930 Re: Re: Re: Re: Re: Гост

2013-08-28 12:21

Според BBC, от офисът на кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг се позоват на проучвания, които допускат, че ако седите на растояние от три фута от един пушач на открито може да бъдете изложен на същият риск от т.нар. пасивно тютюнопушене като в закрити помещения..
Сдружението на пушачите, Forest (Организация за свободното право да се наслаждаваш на тютюнопушенето), осъди това изказване и го опредили като" пълна глупост ".
Групата твърди че това е "преувеличаване и некоректно използване на статистически данни" свързани с т.нар. вреда от т.нар. пасивното пушене и тези данни се използват за провеждане кампания и за политически цели ".Говорителят на организацията Angela Harbutt казва :Голяма част от всичко казано от Световната здравна организация СЗО по отношение на т.нар. вторичен тютюнев дим е истерично и преувеличено като целта е да се насажда отвръщение към тютюнопушенето, страх и отвръщение към пушенето и пушачите."Този вид агитация и пропаганда не прави нищо, за да допринесе за каузата за общественото здраве а допринася единственно за нарастване на недоверието в обществото към т.нар." медицински изследвания "Госпожа Harbutt обясни, че колкото повече властите си позволяват да налагат насилствено и да определят къде хората могат и не могат да пушат, толкова по-войнстващи ще стават и пушачите