Безусловен Базов Доход за българите(ББД)


Гост

/ #100 Няма източник на пари

2013-05-18 13:52

Тука четем само за ползите от това които ще има ако се въведат социални помощи на всеки пълнолетен гражданин, само където никой не казва че няма от къде да дойдат тия пари. Това с 2,5 млрд. е пълна глупост. В Бг има около 5 млн. пълнолетни по 300лв са 1,5 млрд. на месец. По 12 месеца прави 18 млрд. точно толкова колкото е и целият бюджет на държавата за една година. Значи закриваме всички държавни институции, сприраме болници, училища, пенсии и даваме по 300 лв на човек всеки месец. Що за абсурд предлагате вие. Къде има държава по света без пенсии, полиция, болници, общини, военни, пожарни и т.н. а с помощи наречени ББД? Такъв ББД изваден от бюджета на тоя етап е възможен само ако се спрат всички социални помощи, детски и т.н. и вместо да се раздават на по-нуждаещите се всички можем да си делим по 15 до 20 лв. максимум на месец. При по-голяма сума държавата буквално фалира и няма от къде да ги вземе. Вие каква ТОЧНО сума предлагате и от кое перо на държавния бюджет да се съкрати. Не ми говорете за приходите от ДДС, а от разходите какво ще премахнете за да се освободи предложената сума от Вас за ББД.
Ако може някой който знае какво е бюджет, виждал го е, разгледал е бюджет 2013 да направи един анализ със конкретни данни и числа какво и колко ще икономиса/съкрати/оптимизира и колко точно пари ще се освободят на човек за 12 месеца. Тука май някой коментират мач, който дори не са гледали. Това предложение ми прилича на онова предложение на един младеж който беше запалил конституцията и искаше промени в нея. Журналиста приближава и го пита Какво точно искаш да се промени. И той отговаря: Ами не знам, аз даже не съм я чел.
Дайте някакви конкретни числа, сметки, каквито поисках по-горе. Искате смяна на държавната система изцяло, а не сте показали и един ред конкретни сметки. Това ако е обосновано предложение, здраве му кажи.