Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Свържете се с автора на петицията
Не на просташкия навик за пушене! Не искаме да ги виждаме навън-нека си го практикуват в тоалетните!
Повярвайте ми, няма да прекарам доброволно два часа в задимена атмосфера, при това с оглушаваща музика, която не ми позволява да общувам с хората около себе си, храна от полуфабрикати и затова да си платя скъпо и прескъпо. Този бизнес не бих подкрепила.
Доколкото виждам заведенията и без пушене са пълни. Ако някой собственик държи да има смрадливо заведение да има, но да е обозначено и които не пушат няма да го посещават.
Re: Re: Re:
#3254: димитър петров - Re: Re:
Пушенето ли е точно една от тези истински български ценности, които да пазим?
Пак реверанси на олигарсите. Ами да - мутрите са си на свобода а ще си съдим бившия вътрешен министър, който ги беше подгонил!
Абсурдни са исканията за отмяна на закона, както е абсурден и протестът на хората, които пушат. Абсурдно е да говорят за нарушените си права да избират, когато тези, които са ИЗБРАЛИ да не пушат, не могат СВОБОДНО да упражнят своя ИЗБОР. Имам човешкото право да избера как да живея и какво да вкарвам в дробовете си и не разбирам защо, докато чакам автобуса, работя или чакам за едно кафе, трябва да се подчиня на нечий друг избор и да вкарвам допълнително боклуци под формата на цигарен дим. Не ме кефи да смърдя на пепелник и да нямам енергия и за това се чувствам щастлива със съзнателно направения избор да НЕ ПУША. Правила съм го твърде дълго и съчувствам на всички, които още го правят, защото знам, че е трудно. Позната ми е и мисълта: "Мога да спра, когато поискам, но не искам, харесва ми да пуша..." Да бъдеш роб на нещо с размера на средния ти пръст е тъжно.
това да се настойват пушачи срещу непушачи е го направиха още преди една година когато закона влезе в сила.точно тогава се появиха и първите форуми които заляха интернет с помия която се изливаше изключително върху пушачите не прави изключение и този форум,добре че те проявиха мъдрост да не отговарят на нападките.в основата на тези кнфликти стояха Б.Б и ГЕРБ .независимо какво ще реши парламента отношението между между двете групи пушачи и непушачи ще останат развалени задълго а може би завинаги.отправените към пушачите обиди и закани няма да се забравят лесно.собственик на фирма съм и ми кажете как да приема на работа непушачи след като зная какво мислят и пишат за мене защото и аз пуша.
Re:
Малко за правата на пушачите:
Преди да се забрани пушенето навсякъде във влаковете, се получаваше следното: с въвеждането на ограничения за пушачите беше определен за тях вторият вагон, а по правилата на БДЖ вторият вагон се предоставя за майки с деца. Когато влаковата композиция е само от два вагона, а вторият е от типа на излетните - с общ салон, естествено пушачите се настаняваха в него и гордо запалваха цигарите си, възползвайки се от „правата си“. А обстоятелството, че първият вагон може да бъде препълнен, че пътуват с този влак много майки с деца (и бащи с деца), които няма къде да се настанят освен в него, това не ги интересуваше. Трима - четирима пушачи, които не можеха да сдържат безумната си страст, тероризираха всички останали пътници. При опит за забележка към пушачите, всеки осмелил се да я направи беше наругаван грубо, като на отправените молби - да си загасят цигарите, се изтъкваха правата им, определени от правилника.
Такова е поведението на пушачите и сега, независимо, къде и сред какви хора упражняват жалката си потребителска консумация, да вдишват и издишват цигарен дим. Любим похват им е да всмукнат дълбоко цигарен дим на някоя спирка, да си изхвърлят незагасената цигара на улицата и после да си изпуснат пушека в превозното средство, след като влязат в него и се затворят вратите, за „радост“ на останалите пътници. След подобни действия на лицето на пушача се изписва видима наслада и чувство за превъзходство, защото никой не може да му се противопостави.
За това трябва да се забрани и пушенето по спирките и по улиците!
Тютюнопушенето не само е вредно за активните и пасивните пушачи, то е направо убийствено за обществото във физически, психически, финансов, социален и всякакъв друг аспект. Абсурдно е да се дават пари за цигари и да се уврежда здравето, а после да се дават други пари и то много пари за лечение на болестите като резултат от тютюневата интоксикация. Като човек и лекар мога да заявя, че всеки пушач е престъпник спрямо себе си, близките си и цялото общество заради всички тези нанесени щети. Колкото до прословутото и глупаво обяснение, че по този начин пушачът се "разтоварвал" от стреса и неприятностите, ами да намери друг цивилизован начин да го постига - например чрез спорт или обществено полезни инициативи за почистване на паркове, улици и детски площадки или четене на книги и много други такива хубави начинания за всички!
| This discussion has been closed. |