Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Свържете се с автора на петицията
Подкрепям петицията съгласна съм да не се пуши даже навсякъде.Била съм пушачка повече от 20 години сама съм спряла цигарите без някой да ме кара повече от 10 години не пуша и се чувствам страхотно без този отвратителен цигарен дим с който съм се тровила сама толкова години.Сега казваме че ядем храни пълни с отрови а не се ли тровим сами с цигарите който така някой ""БОГОТВОРЯТ""
Не участвайте в петицията! Тя е организирана от властимащите.
Целта на петицията е:
1) Да отвлече вниманието на населението от важни въпроси като цената на тока, енергетиката, престъпленията, олигархията, нищетата, новото Министерство на инвестиционното проектиране – замислено да разпределя чуждите и държавни инвестиции към обръча от приближени фирми и пр.
2) Да раздели и противопостави хората на пушачи и непушачи за да се карат помежду си, с което да насочи енергията им в изгодна за властта посока.
3) Въпросът за тютюнопушенето да измести кардиналните проблеми в здравеопазването.
4) Да се симулира работа в Народното събрание с инсценирани и манипулативни дебати!
пушач
Re:
Някъде прочетох преди малко ,че днес се навършва 1 година от въвеждането на закона за забрана на пушенето!Честито на всички доволни от това, да сте живи и здрави и дано да не боледувате от чуждия цигарен дим!На всички останали им стана пределно ясно ,че закона не работи и няма никакъв положителен ефект от него,дори са се увеличили пушачите с 3%! А всъщност истинската борба с вредния навик стои на много заден план и никой не показа за тази една година какви мерки са взети в тази посока!Нито децата се контролират в училище ,където започват нещата нито някаква образователна програма се рекламира за възрастните в семейството!Няма промяна и в икономическите показатели , в смисъл остават високите доходи за държавата от акцизи ,мита и ДДС!Всяка година също така се увеличават и дотациите за производителите на тютюн!От всичко това всеки трезвомислещ свободен човек може да си извади извода ,че това е просто някаква платена акция ,насочена основно в ограничаване правата на потребителите и то по най-грозния начин- с диктатурни методи!На всичко отгоре се вихри и някаква истерия и противопоставяне на пушачи и непушачи!Това може да се разгледа и като силен коз за отвличане на вниманието на масата от други по-болезнени проблеми на съвременното общество като безработица,липса на социални привилегии,липса на адекватно медицинско лечение,липса за развитие и перспективи!Това ,обаче е и атестация за икономическата потенция на управляващите и в тази връзка бих искал да дадем 3 месеца възможност на сегашните да покажат дали им пука за бизнеса,за да им кажем дали и на нас ни пука за техните добре платени топли местенца ...
Re: Re:
това е същото като с тротоарите пред заведенията,зимата са наши,почистваме сняг , а лятото са техни -плащаме тротоарно право....
Не на цигарения дим и децибелите в заведенията
Бих подкрепил и акция за намаляване на децибелите в обществените заведения.
Re: Не на цигарения дим и децибелите в заведенията
#3171: Претенциозен - Не на цигарения дим и децибелите в заведенията
най лесно се отказват цигарите когато пушачът сам стигне до такова решение,а не когато някой му го налага и постоянно му повтаря колко вреден бил този навик.зная го от собствен опит.
#3168: anatoli - Re: Някъде прочетох преди малко ,че днес се навършва 1 година от въвеждането на закона за забрана на пушенето!......
Честито, най-посл
Re:
Подписах я защото отдавна съм отказала пушенето и знам ,че се чувствам много по-добре. А и не вредя на никого.Не искам и на мен някой да вреди
#3168: anatoli - Re: Някъде прочетох преди малко ,че днес се навършва 1 година от въвеждането на закона за забрана на пушенето!...
Честито, най-после си прочел нещо...Продължавай да четеш, има много информация в интернет за вредата от пушенето за теб и околните.
| This discussion has been closed. |
Заведенията не се празни, защото не се разрешава пушенето, а защото кризата още не е отминала. Празни са и магазините за дрехи, козметика, храни ... На всеки 20 метра има поне по 2 затворени малки офиса или магазина.