Петиция за забрана на дейността на "Български хелзинкски комитет"
Свържете се с автора на петицията
Има ли изобщо нещо българско в това НПО? Основно само антибългарски позиции защитава. Защо?
Защото не понасям организации, финансирани отвън да провеждат антибългарска дейност. Досега не съм чула за поне един българин или българка, защитен от тази организация. Елементарен пример: Обират и пребиват от бой български пенсионер и БХК защитава извършителя на престъплението, а не жертвата. Такива организации, ръководени от зле говорещи български език люде, трябва да бъдат забранени със закон от Народното събрание на Република България!
Последните 3-4 години медийните изяви на тази организация започнаха да ми привличат вниманието, в отрицателна светлина. Понеже се опитвам да не съдя от първо впечатление, започнах да следя изявите, най-вече на председателят й. Некомпетентността на този човек, по много от въпросите, по които се изказва, ме шокира. Лошото е, че не само е незнаещ, но претендира за компетентност и гледа изключително едностранчиво на нещата. Ще уточня, че използвам възможно най-меки думи. В няколкото негови прояви, които проследих, основният му аргумент за защита на тезите им бе или собствената му начетеност, или техни данни, или инфо от медии. Няма да се впускам в подробности, но само последната им проява, относно случая с имигрантите покрай Средец, е показна и сочи, че наличието на тази институция е единствено и само с цел да дава хляб на работещите в нея. Затова, аз подкрепям идеята за се забрани тя, защото постоянната й антидържавна и антибългарска дейност не носи никаква положителна полза за обществото ни.
| This discussion has been closed. |