Не на гробище с крематориум в район Люлин

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на гробище с крематориум в район Люлин

Чоли

#1 Не на гробище с крематориум в район Люлин

2013-06-27 05:00

На 14.06.2013 г., при среща с Кмета на Район Люлин разбрах, че за това си решение от 29.05.2013 г., СОС не е сметнал за необходимо да уведоми официално дори него. Беше разбрал някак между другото няколко дни преди срещата. Така се отнася Столична община към назначените ни от нея кметове - като към пионки. Не само, че не се консултират с тях, но не ги и уведомяват за взетите си решения.

Гост

#2 Re: Не на гробище с крематориум в район Люлин

2013-06-28 18:17

#1: Чоли - Не на гробище с крематориум в район Люлин

Няма да допуснем толкова близо до блоковете ни да има гробища!


Гост

#3

2013-06-28 18:28

Аз съм против изграждането на грабища в Люлин!

Гост

#4

2013-06-29 07:23

Ne jelaq tam kadeto jiveq v rayona da ima grobishta

Гост

#5

2013-06-29 17:13

Аз не искам покрай моят блок да минават катафалки и всеки ден детето ми да гледа такива неща.Да си намерят място за гробище другаде!!!

Гост

#6

2013-06-30 06:50

Освен че не желая да има гробищен парк с крематориум не желая и Екарисаж,на тази обработваема Земя.

Гост

#7

2013-06-30 16:48

За тези, които не познават района, ще поясня:

1.Циганската част от квартала ще е много близо до гробищата и то ще бъде плячкосвано както за храна по време на задушниците, така и за да се махат всички видове метали от парка - месинговите букви от гробовете, орнаменти, декорации, метални пейки и други.Който не вярва, да види какво е в Бакърена фабрика.Охраната на парка е символична и няма да може да ги контролира.Защото, знаете - пари няма!
2.Нивите са равни абсолютно, почвата е чернозем.Там расте и се ражда всичко, което се засади.Толкова качествена земя да се похаби за гробище е грехота и простотия.
3.Заради въздушните течения и равния терен може да се организират състезания с делтапланери, парапланери, парашутни скокове, хвърчила, квадрапланери и какво ли още не .Ако има състезания с международно участие или туризъм ще се изкарват луди пари.Неслучайно наблизо е летището в Божурище - то е удобна база за тези спортове.За голф също е идеално равно.
4.Защо архитекта не направи гробище в замърената с тежки метали земя в Кремиковци, например? Или на каменисти терени, които не стават за земеделие?
5.Наскоро беше отредена площ за технологичен парк в Божурище.Никой ли не се сети, че земята на която се планира да се прави гробището може да се използва за разширение на този технологичен парк в бъщеще?
6.Заради храната по гробовете, ще нарастне броят на птиците в района - гарги, свраки, врани, врабчета.Ще грачат целодневно, а бездомните кучета ще са неизменно там.
7.Тъй като лицата, проектирали магистрала "Люлин" не искат да си направят труда да направят един подлез под нея за жителите на квартала, последните ще трябва да изминават повече път, като минават покрай гробището и циганската махала.Най - вероятно автобусни линии 42 и 81 ще минават по новия маршрут, който ще стане още по-натоварен, защото оттам минават камионите с пластмасови отпадъци на фирма "Екобулпак", които разтоварват наблизо.Тъй като тези маршрути не са пригодени за такъв трафик, това движение ще стресира живеещите наблизо в къщи жители, тъй като всяко преминаване разтърсва постройките.
8.Действително, въздушното течение е в посока от запад на изток към града - това значи, че целият Люлин ще усеща какво става в крематориума завинаги.
9.Когато идват чужденци от Европа, те минават покрай Божурище и влизат в София.Какво ще видят и помиришат първо?
10.Периодът, през който се взема това решение не е случайно избран - хората протестират пред парламента и никой нямало да забележи.Да, ама не! Архитекта ще си отиде, ама гробищата няма да са тук! Вервайте ми!

Гост

#8

2013-06-30 18:06

КАТЕГОРИЧНО СЪМ ПРОТИВ, НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ НА ТАКОВА МЯСТО

Гост

#9

2013-07-01 13:00

това не трябва да се допуска в никакъв случай! Ще се противопоставяме до победа!!!!
Чоли

#10 Re: Ще добавя,

2013-07-01 20:09

Да добавя, че на протеста на 29.06.2013 г. имаше представители на кв. Република и Божурище. Близо до парцела била вододайната зона на Бжурище. Осен това, подпочвените води били високи. Възрастните хора казват, че преди години е имало кладенци, дълбоки 3-3,5м и водата в тях никога не пресъхвала. Да си представим само за миг какво ще стане, когато започне да се копае. Пък и фауната освен с птици, ще се обогати и с гризачи и влечуги.

 

Наталия Салимова

#11 Re: Не на гробище с крематориум в район Люлин

2013-07-04 12:18

#1: Чоли - Не на гробище с крематориум в район Люлин

Няма къде да погребваме близките си,в Бакърените вече няма места,да не говорим за Централните или Малашевските.Община Люлин е голяма с много хора....ТРЯБВА да има собствен гробищен парк!Аз Искам да има гробищен парк и крематориум в община Люлин.Въпроса е само един-КЪДЕ?Това е проблема за КЪДЕ-то.


Гост

#12 ГНевен

2013-07-07 18:01

Подкрепям категорично казаното в петицията от арх. Андреева и в коментар№ 7! Не зная с какви архитектурни шедьоври е известен така нареченият архитект Диков, но неговата наглост при налагане на идващи от него предложения е добре позната. С поредната си гениална идея той всъщност цели превръщането на комплекс "Люлин" в ново "Орландовци". Очевидно този творец не живее нито в един от тези два района и така той решава нещата със замах ! Какво значат за него тревогите на сто и двадесет хилядното население на "Люлин"! За съжаление тази "новина" изглежда не е станала достояние на голяма част от жителите на "Люлин", защото реакцията досега е твърде вяла - никъде в медиите създаденият от Диков проблем не се коментира, а нещата вървят и скоро ще стане съвсем късно. Не личи и позицията на кмета на "Люлин", които изглежда е заспал. Наскоро той с лека ръка премести циганското гето от кръстовището на бул. Европа и Околовръстното шосе именно в блок в "Люлин" - елате сега да видите на какво прилича този блок в момента! Но кметът не живее в него, нали ?! Нека люлинци да се събудят и дадат отпор на поредното безумие на общината !

Гост

#13

2013-07-08 06:31

Tова е абсурдно-мислия че има много други места кадето може да стане това построяване на подобно нещо! Да не давам предложения, но все пак на Кремиковци и без това почвата е по замерсена и това е едно по подходящо място за такава идея!

Гост

#14 Re: Re: Не на гробище с крематориум в район Люлин

2013-07-08 06:35

#11: Наталия Салимова - Re: Не на гробище с крематориум в район Люлин 

 Всеки ден да ти минават катафалки това ли искаш-това трябва да е на отдалечено място извън града, а тук и магистрала ще минава и въобще ще стане нещо страшно след време ако се замислиш -госпожо Салимова! Ужас, Ужас, Ужас!

Ще хвърчат гарги, ще обикалят и повече цигани, въобще ще е страхотна прирота ако това стане! Не миже ли да се направи парк!


Гост

#15 Re:

2013-07-08 07:09

#7: -  

 Напълно сем съгласна и подкрепям написаното от вас!


Гост

#17

2013-07-08 10:06

Турска фирма ще произвежда радиоактивни изотопи за диагностика на онкологични заболявания
Тук може да прочетете тази статия - никой не е уведомен за строителството на този инвеститор, хора от Филиповци не знаят, хора от Люлин не знаят. Няма обществено обсъждане за този проект.
Ето линк към статията - http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Current/12plus3/society/Bulgaria/Pages/ciklotron3107.aspx
ГНевен

#18 ГНевен

2013-07-08 14:32

По-горе вече изказах мнението си по въпроса, но сега искам да обърна внимание на пълното информационно затъмнение по него: На фона на непрекъснатите протести къде ли не и за какво ли не, които рушат обществото и държавата ни, никоя медия не подема обсъждане на определената от наглеца Диков съдба на "Люлин". Изглежда далеч по-важно да се показват непрекъснато шляещите се по центъра на София безделници и с телешки възторг да обсъждаме техните искания и коментари. Сега от страницата на форума научавам и за противозаконните действия на турска фирма със опасен обект на дейност, непритежаваща необходимите документи. Мисля, че при перспективата "Люлин" да се превърне в опитно поле за реализиране на идиотски идеи гражданите на комплекса трябва колкото се може по-скоро да изразят своя протест и то по решителен начин. При това най-напред трябва да се потърси сметка за престъпното бездействие на кмета на "Люлин"!
С.С.

#19 Re:

2013-07-08 16:34

#13: -

Близки кръгове до гл.арх. са закупили доста земя в района на Кремиковци с идеята да "поразширят" София на изток и затова е взето това идиотско решение...


Гост

#20

2013-07-09 18:45

Iskrenno se nadqvqm s tozi glas da spa tova 4udovi6no na4inanie..... No dalboko se samnqvam li4no............ Vapeki tova go podkrepqm.

Гост

#21 Re: Не на гробище с крематориум в район Люлин

2013-07-09 19:12

#1: Чоли - Не на гробище с крематориум в район Люлин

Че какво по-официално уведомяване от висящия в сайта на НАГ ОУП на София и обявеното в Държавен вестник решение на МС?????????

Май едни платени НПО-та са пропуснали да защитят едни десетки хиляди хора...


Гост

#22

2013-07-10 10:40

Yjas

Гост

#23

2013-07-11 19:16

Нека опазим единствения останал с чист въздух квартал на София .
Сянката на Лошите ...

#24 Re: ГНевен

2013-07-12 17:34

#12: - ГНевен

И какво от това, че: позицията ни "личи", или че оставяме коментари, че ни известно че кметът на Люлин спи и т.н.. Всичо което знаем, мислим, говорим или пишем е безполезно, освен ако не последва ударно действие.

Едно е да сме против, друго е да се наложи радикален метод с който да се запорира всяка простотия докато не се получи народно одобрение. Не трябва по подразбиране да са опълномощени "отгоре" да си правят каквото си искат, а по подразбиране да е забранено и без референдум да е незаконно преминаването към действия неминали по НОВИЯ каналн ред. Обявяването в държавен вестник на глупости от този род или с бележки по това и онова табло също е порочна практика която трябва да наложим да бъде изкоренена. Наистина няма информация достъпна до населението и трябва да се разпространи такава. Смятам за най-важно място големите супермаркети. Не с флаери и скъпоструващи материали, а просто на 20 ключови места по 1 плакат с адрес към петицията/фейсбук/ дата и час на простест пред общината + някакво аудио, разказващо накратко проблема. Не само ще се заговори между хората като се съберат с приятели на вечеря, но и гладни журналисти могат да решат да си запълнят репортажите със ситуацията.

Всичко е постижимо, стига да има дори само един единствен човечец, който/която знае какво прави и да координира всеки доброволец в борбата с малоумието - хиляди ще застанат зад него. САМО НЕКА НЕ СЕ БАВИМ, а да си разделим задачките! Един ще се занимае с журналистическата ангажираност, друг с намирането и редовно поставяне под прожектора на (без)отговорницете по проблема, трети ще бие камбаната на народната бдителност (афиши, аудио, подписки и т.н. пред паркинга на всеки голям търговски обект например..), а четвърти и най-важен ще работи дългосрочно за прокарването на закони които да са в интерес на народа и да ломим онези закони направени в ущърб на народа за да не може вече самооблагодетелствали се и самооблагодетелстващи се единици да си волничат и безчинстват (така няма да отмахваме проблемите поединично, а вкупом - с радикални мерки).

 

МНОГО ХОРА СПРЯХА ДА РАЗЧИТАТ НА СЪСЕДА И СИ ИЗГАСИХА ТЕЛЕВИЗОРА И КОМПЮТЪРА ЗА ДА ИЗЛЯЗАТ И ДА НАТИСНАТ СРЕЩУ ПОВСЕМЕСТНАТА НАГЛОСТ! МНОГО СПРЯХА НО МНОГО ОСТАВАТ ... КАЖЕТЕ ИМ АКО ГИ ВИДИТЕ ...

ГНевен

#25 Re: Re: ГНевен

2013-07-13 05:25

#24: Сянката на Лошите ... - Re: ГНевен

Напълно съм съгласен с мнението Ви и мисля, че както протестите против правителството започнаха чрез социалните мрежи, така и ЛЮЛНСКИЯТ протест срещу своеволията на общината и пълното незачитане на гражданите трябва да започне по същия начин. Само че и тук водещите на протеста трябва да са младите хора, които ще обират "благините" от действията на наглеци като арх. Диков. Нека безобразите, което коментираме се разгласи широко и то именно в "Люлин"!




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...