СРЕЩУ АНТИНАРОДНАТА СДЕЛКА С ХРАМ-ПАМЕТНИКА"АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ"


Гост

#1

2014-10-07 17:50

abcdef abcdef

Акад. Светлин Русев пред "Труд":

"Когато става дума за духовност и вяра, няма място за сделки"

четете  тук:

abcdef

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252402

Христо

#2 теза

2014-10-10 11:25

Вижте, повдигнатия в подписката въпрос е изложен като проблем от гледна точка на противната на църквата страна. В същото време изслушана ли е позицията на Българската Православна Църква? Лично аз виждам опит ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ да се вкара БПЦ в някакъв скандал, защото "поповете" били еди-какви. Неизбежно православната ни църква ще умножава значение, влияние и имоти, както и броя и сила на паството си, ЗАЩОТО народът има нужда от православната вяра много повече от професори, академици, министри, от партийни дейци, от култур-трегери, от пърформанси и тем подобни фабрики за илюзии.


Гост

#3 Re: теза

2014-10-10 20:37

#2: Христо - теза 

Е! Да! По-добре прости вярващи отколкото умни професори и образовани граждани на РБ!

Няма нужда от училища , читалища ,галерии и музеи !

Простият необразован вярващ народ се управляванай-лесно!  И  без проблеми!

Вместо пари за образование нека налеем пари във вярата!

Пък който иска образование да бяга в чужбина!

И там да чете какво е казал Ботев, защото и той там е бягал!

 


Гост

#4

2014-10-11 04:49

За съжаление БПЦ сама си копае гроба - такава лакомия за вещи, земя, коли, самолети, пари...Такова нещо не е било дори преди 89 год, когато повечето свещеници бяха честни и почтени хора. Сега тези самозванци отпочиват на луксозни СПА-центрове, возят се на скъпи автомобили, пият отлежала владишка ракийка живеят като хлебарка в мед и масло, и отгоре на всичко искат да минат за духовни, и хората да ги уважавали хахахаха За какво, че са станали най-големите потребители, ядат на корем и разни други перверзии..Такива са и другите "религии"...Истинската духовност и хуманност не се определя от религията...Ние сме духовни, но не религиозни . Живеем в пост и молитва, вигани сме и делим последния залък с ближния в нужда, нямаме кола и др. подобни.. Чувстваме се идеално..а тези да мислят и да не се сношават със златния телец и сатаната- рожбата на тази грешна любов е ужасна.Да се помолим за алчните им души, дайте им повече земя, вещи, плюскане...когато си в калта не можеш да видиш БОГ, който е високо в светлина, чистота, духовност, скромност,..ЛЮБОВ

Явор Неделчев

#5 БЕЗУМЦИ, СРЕЩУ БОГ ЛИ ВЪСТАВАТЕ?!

2014-10-11 18:13

ХРАМЪТ ГОСПОДЕН Е САМО ЗА СЛУЖБА НА ГОСПОДА!


Гост

#6

2014-10-11 20:03

''ХРАМЪТ ГОСПОДЕН Е САМО ЗА СЛУЖБА НА ГОСПОДА!''

Taka e, no nqkoi mislqt, che hramat e da im nosi pari i materialni oblagi.Imam dvama poznati sveshtenika i znam zashto stanaha takiva predi 10 god...Sram...BOG shte gi nakave, no te ne vyarvar v nego zatova ne im pyka...:(((


Гост

#7

2014-10-12 17:05

''Неизбежно православната ни църква ще умножава значение, влияние и имоти,''Не разбрахме защо й са на църквата народните имоти или т.нар. "частна-държавна'собственсот хахах Това нашите 'духовни'водачи май го измислиха, Те не знаят ли, че БОГ това е ДУХ, СКРОМНОСТ, ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ, ЩЕДРОСТ - делиш и даваш последния си залък на страдащите.. Сегашните свещеници (повечето) нямат нищо общо с БОГ, те са примитивни консуматори, бизнесмени, хитряги..Алчни индивиди, криещи се зад религията...Тези охранени "духовници" дори имаха наглостта да говорят и срещу Ванга - жена, ковто само е правила добро на хората. И тези същите дори си позволяват да плюят учителят ДЪНОВ, който живееше в пост и молитва, в бедна стаичка, остави богат живот и уважение в Северна Америка и се върна в Отечеството, да живее в мизерия и унижения, но и да помага на Народа си;Един невероятно силен ДУХ, който се уважава по цял свят. Дори физически да не е с нас в този труден момент за България и Българите неговият ДУХ е с нас и около нас. Учителю, благодаря ти, че ми спаси живота и беше с мен в най-трудните моменти в живота ми в България и в емиграция!!! Делото ти ще бъде продължено, защото служи на всички хора, дава им щастие, вяра, здраве и ЛЮБОВ!! 

Явор Неделчев

#8

2014-10-12 17:15

Ти говориш неистина! Щом са станали свещеници, значи вярват в Бога въпреки, че са несъвършени. Защото в свещенството има и жертва, има и лишения заради Бога. Нямаш право да кажеш, че Бог ще ги накаже, защото не познаваш любовта на Бога към тях! Отношението ти към тях е злобно и несправедливо, и неприятно на Бог. Ти имаш нужда да се освободиш от тази злоба, защото тя съвсем не ти носи спасение!

Явор Неделчев

#9

2014-10-12 17:26

Мирянин съм, верен на Православната Църква. И подкрепям родната Църква в разобличаването на Петър Дънов като предтеча на антихриста, и Вангелия Гущерова като лъжепророчица! Но и скърбя за тях, защото са жертви на лукавия баща на лъжата, както скърбя и за всички, които тичат след тях, за да ги следват!

Явор Неделчев

#10

2014-10-12 17:34

Ето, сам можеш да чуеш какви мръсни думи са бълвали устата на баба ти Ванга:

http://vbox7.com/play:7259073e6f

Така ли говори една Божия светица?!


Гост

#11

2014-10-12 17:51

Какви са основанията на църквата да ''разобличи'' ДЪНОВ и да го нарече антихрист. Искаме сериозни аргументи...Злобата за която говорите в случая идва от страна на църквата или от някои от нейните представители, и за това разбира се те бяха наказани и ще продължават да бъдат. Предполагаме, че Вие сте интелигентен човек и знаете, че БОГ ни съди по делата, срещу него и неговите деца. Как църквата помага сега на Българите. Освен това, за да бъдеш свещеник ти трябва да живееш в непрекъснат пост и молитва. Колко от духовниците са вегетарианци или вегани??? Вярвам, че Вие също не ядете нищо блажно, живеете бедно и скромно, и давате последния си залък на болните и нуждаещите се. Посъветвайте духовниците, да не ползват коли, самолети, скъпи вещи и имоти. Каква е тази луксозна спа, в която Кирил е почивал, преди БОГ да го прибере???  Лично знаем ситуацията отвътре на църквата...случи се, че имаме доста познати духовници и следим много внимателно действията им....А освен това това, което пишете са само голи твърдения, типично за някои представители на църквата, използващи я за свое облагодетелстване. Имате ли поне един единствен аргумент, например да подкрепите Богохулните си обвинения срещу Ванга и Дънов, които са обичани и почитани по цял свят. Сигурно не сте и чули, че за тях има сайтове/интернет страници по цял свят...

Явор Неделчев

#12

2014-10-12 17:59

Видяхте ли и чухте ли видеото?

Явор Неделчев

#13

2014-10-12 18:00

Какво ще отговорите за този видеозапис?!

Явор Неделчев

#14

2014-10-12 18:02

Не мълчете!

Явор Неделчев

#15

2014-10-12 18:13

А за Дънов ще кажа: за много голяма жалост, той е бил служител на лукавия, въпреки че е син на уважаван варненски свещеник! Нима той не се е бил обвързал с петолъчната звезда, която е сатанински символ?! За ваше сведение: един велик Божи светия, св. Йоан Кронщадски (от Русия), е имал истинско пророческо видение за идването на кървавото деспоство на болшевиките и тяхната кървава звезда със сатаната и бесовете върху нея!


Гост

#16

2014-10-12 18:26

Е и какво като е казала това??? Ние сме учудени, че Вие ползвате такива елементаризми за аргумент. Ако наистина сте Духовен човек, живеещ в строг пост и молитва би трябвало поне да сте чули, че БОГ съди не по думите, а по делата.  Познаваме ЛИЧНО  баба Ванга и знаем, че понякога е малко "цапната" в устата, но важен е внушителния процент на успешните й предсказания, а и по-важното, че е излекувала или изпратила на подходяш лекар много хора. А що се отнася до жените Вие много удобно премълчавате основни компрометиращи факти относно някои  църквовни закони, нямащи нищо обяо с БОГ - защо няма жени свещеници и на по-високи духовни длъжности, защо заемащите  високи духовни постове нямат право да се женят? Това грях ли е, според църквата и такива като вас??? Жените много повече се обиждат на тази църковна дискриминация, отколкото на баба Ванга... Ние живеем в строг пост и молитва и се молим за душите на такива заблудени или платени индивиди..За Дънов и всеки истински духовен човек и жените и мъжете са равни пред БОГ и с равни права и всички трвбва еднакво да работим за БОГ - ЛОБОВ, Хумнност, скромност, висока духовност,  АМИН! приятна вечер на всички!


Гост

#17

2014-10-13 15:47

И аз да добавя - БОГ има две деца - момиче и момче. как църквата се отнася към другото дете на БОГ??? И да не забравяме, че около 70% от редовните посетителки и поддръжници на църквата са жените. Без тях църквата ще има празни храмове..Да се молим за очистване на църквата ни от многото корупция, материализъм, високомерие, егоизъм, алчност, стремеж към вещи и собственост и всички негативни неща присъщи на антихриста. Дай Боже!


Гост

#18 КИД „Будител” от Батак излезе с възражение относно собствеността на храм-паметника „Свети Алекс

2014-10-13 17:25

"министър-председателят проф. Георги Близнашки твърдеше, че той е ничия собственост, което не е вярно,защото историческата справка показва, че решението да бъде построен храм-паметник „Свети Александър Невски” е взето от Народното събрание, а това означава, че е взето от държавата”, коментира Станков. Според него, професор Близнашки е решил да му издаде акт за частна държавна собственост и да го подари на Българската православна църква без да отчете историческите факти. „Тези факти са следните: решението да се започне строежът на такъв храм е взето от Народното събрание. След като е осветен и пуснат в действие през 1924 година е обявен за храм паметник с национално значение. Шестте милиона златни лева, похарчени за строежа на същия, са били изписвани от държавния бюджет, което говори, че това е изключителна публична държавна собственост"      четете тук: http://www.focus-radio.net/?action=news&id=783438

 


Гост

#19

2014-10-13 17:33

Blagodarya za infoto na 18 # . Zashto bliznaski shte podarqva darjavna sobstvenost na zarkvata??? Koj my e pozvolil? Nie s udovolstvie bihme stanali chlenove na g-vo Buditel. Kak moje da stane tova ot izvan stranata??? Plus tazi istoria namirisva na istoriata na Kremikovzi. Kupen ot darjavata za 1 lev i prodaden za 10 mln na chyjdi investitori.. I kade sa parite ot Kremikovzi???


Гост

#20

2014-10-14 08:27

И църковните другари онагляха и рзбогатяха:))) Искат имоти, пари, пиене, ядене на корем и да се крият удобно и безочливо зад думата господ....какви времена настанаха..


Гост

#21

2014-10-25 15:45

Interesno, zashto tolkova malko hora sa se podpisali... Znachi li, `e balgarite sa saglasni dyhovniyqt im voditel - zarkvata da potava v materializam, alchnost, kradeene i da varvi sreshty BOG:(((( Strashno e da si go pomislim daje...


Гост

#22

2014-10-25 20:25

''Натъмно, 
за три дни е извършена сделка, за която са необходими по закон осем седмици !  Законите и Kонституцията са драстично погазени !''

 

И това е направено от духовната ни учителка;((( ПОЗОР...


Гост

#23

2014-10-26 07:00

Позор..как не ги е срам тези самозванци/готованци???


Гост

#24 Собствеността върху храма "Свети Александър Невски" - на съд

2014-10-26 14:03

Собствеността върху храма "Свети Александър Невски" - на съд

ПИШЕ в-к Труд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4388602

 

има и ПЕТИЦИЯ :

СРЕЩУ АНТИНАРОДНАТА СДЕЛКА С ХРАМ-ПАМЕТНИКА"АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ"

http://www.peticiq.com/al_nevski

 


Гост

#25

2014-10-26 15:54

''От момента на освещаването му през 1924г. никой не е оспорвал правото на БПЦ да ползва по предназначение, управлява и се грижи за опазването и поддръжката на храм-паметника. Но предвид състоянието на рушащия се храм те са се грижили явно само да прибират приходите от него. Прословутата крипта е била предназначена да съхранява останките на ВЕЛИКИТЕ СИНОВЕ НА БЪЛГАРИЯ, а не на попове, защото това е храм-паметник. В последствие криптата става музей от европейска и световна величина, съхранила уникални образци на християнското изкуство!''

Всички, които са направили престъпното деяние на съд, независимо от титлите им.. Близашки, Симеончо-Неофитчо и всички подобни алчни елементи, които са живели цял живот на гърбовете на нас - хората... Хем мързеливо, хем нахално...Срам. БОГ ви гледа сатани.. Те арогантно отговарят - Какъв бог, ние сме бог:((((