Достъпно и адекватно образование за ВСИЧКИ деца с увреждания!

Настоящата петиция има за цел да защити правото на достъпно образование за децата с увреждания, които нямат възможност да посещават масово училище. Те имат нужда от защитена и достъпна образователна среда и от квалифицираната помощ на специални педагози, психолози и логопеди. Новият проектозакон за образованието предвижда закриване на болничните и помощните училища, които обслужват потребностите на деца с тежки увреждания и хронични заболявания. Настояваме, че подобен законодателен акт е проява на дискриминация спрямо посочената група деца, тъй като ги лишава от възможност за достъпна форма на обучение.

От името на родителите на деца с увреждания, както и на специалистите, които работят с тях, ви молим да подкрепите каузата ни за справедливост спрямо тези деца, които нямат възможност да отстояват сами правата си!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.