Достъпно и адекватно образование за ВСИЧКИ деца с увреждания!

Настоящата петиция има за цел да защити правото на достъпно образование за децата с увреждания, които нямат възможност да посещават масово училище. Те имат нужда от защитена и достъпна образователна среда и от квалифицираната помощ на специални педагози, психолози и логопеди. Новият проектозакон за образованието предвижда закриване на болничните и помощните училища, които обслужват потребностите на деца с тежки увреждания и хронични заболявания. Настояваме, че подобен законодателен акт е проява на дискриминация спрямо посочената група деца, тъй като ги лишава от възможност за достъпна форма на обучение.

От името на родителите на деца с увреждания, както и на специалистите, които работят с тях, ви молим да подкрепите каузата ни за справедливост спрямо тези деца, които нямат възможност да отстояват сами правата си!

 

Подпишете тази петиция

Попълнете формуляра по-долу, за да подпишете тази петиция, която е създадена от Бойка Илиева. Авторът на петицията ще види цялата информация, която предоставяте в този формуляр.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook