ПЕТИЦИЯ ЗА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ И ПОРЪЧИТЕЛИТЕ НА СЕЧТА УНИЩОЖИЛА КОЛОНИЯТА ОТ КОРМОРАНИ НА ДУРАНКОЛАШКОТО ЕЗЕРО И ЗАБРАНА ЗА УРБАНИЗАЦИЯТА ТАМ!

Неизвестни унищожиха колония на големи корморани. Гнусното престъпление е станало на Дуранкулашкото езеро, което е защитена зона!

Вижте за какви прекрасни диви птици става дума:

thumb_910x0_корморан.jpg

Ето какво е останало от тях след сечта!

768x432_(4).jpg

Вече няма корморани! Били са избити стотици току що излюпващи се малки! Заради финансови интереси!!!

768x432_(1).jpg

768x432_(5).jpg

768x432_(2).jpg

768x432_(3).jpg

Това е една ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ!

За да разберете за какво безкруполно престъпление става дума, цитираме следната статия:

"Варварски унищожиха гнездова колония от корморани на Дуранкулашкото езеро

Унищожена е гнездовата колония на големите корморани при Дуранкулашкото езеро, съобщиха от Българското дружество за защита на птиците.

Вчера екип на дружеството е обхождал района на езерото, за да извърши мониторинг на водолюбивите птици. Природозащитниците са установили, че всички дървета, където гнездяха кормораните са изсечени и подготвени за извозване, а гнездовата колония е напълно унищожена.

Това е единствената колония на тези птици в района на Северното Черноморие

Според местни хора, сечта е извършена през първата половина на месец април - в разгара на гнездовия сезон на този вид.

"Ситуацията наистина е трагична, тъй като още в началото на март, колонията беше заета от 180 двойки големи корморани! Месец по-късно при отрязването на дърветата с гнездата са били унищожени стотици яйца в напреднал стадий на инкубация и вече излюпени малки. А видът е предмет на опазване в Дуранкулашкото езеро." - посочват от Българското дружество за защита на птиците.

Територията, където беше разположена колонията, се намира се до самия бряг на водоема и към нея има сериозни апетити за урбанизиране. Изсичането на гората на практика е разчистване на терена за едно бъдещо усвояване, посочват природозащитниците.

От дружеството са сезирали компетентните институции с надежда извършителите на варварския акт да бъдат установени и наказани.

"Но дори и това да стане - дърветата и колонията вече ги няма." - констатират от дружеството."

unnamed_(6).jpg

СЕГА НАШИЯТ КОМЕНТАР
Ако всеки започне да безразборно и безнаказано да унищожава застрашени и рядко срещани видове, това ще доведе до тяхното изчезване! Всеки вид на тази планета е безценен! Никой не може да го върне ако това се случи! Реално погледнато това е най-голямото престъпление на света - до доведеш даден вид до изчезване! И съответно заслужава най-суровите наказания!

В случая тази сеч е била извършена без грижа какви щети се нанасят на местната флора и фауна! И пледполагаме абсолютно незаконно без никакви разрешения! Ако има разрешения, то разрешилите го директно трябва да бъдат счетени за съучастници и наказани заедно и наравно с останалите замесени!

НАШИТЕ ИСКАНИЯ ОТ ПОДПИСАЛИТЕ ПЕТИЦИЯТА!
С оглед това престъпление да не се повтори, ние подписалите тази петиция искаме от разследващите органи, прокуратурата, съда, правителството и народното събрание, да наложи следните или още по строги наказания на всички замесени виновни в тази сеч и унищожаване на птиците и малките им, чийто дом са били дърветата:

-Доживотен затвор за физическите дървосекачи и по 1 милион евро глоба за същите, без право на обжалване! Конфискация в полза на държавата на цялото им имущество, фирми, пари и всичко което притежават!

-Доживотен затвор за поръчителите на сечта и пълно отнемане на цялото им имущество, пари и фирми в полза на държавата за същите, без право на обжалване! Плюс 1 милион евро глоба и за тях!

-Ако в закона не са предвидени подобни мерки, тогава нека правителството и народното събрание да ги предложи, гласува и приеме.

-Тези санкции да бъдат многократно излъчени по всички телевизии в страната за да имат назидателен ефект, подобно престъплетие да не се повтори отново!

-Да се вземат сериозни мерки, всички подобни обекти в страната да бъдат набелязани и денонощтно охранявани чрез видеонаблюдение и да бъдат маркирани с табели "Защитено от закона! Доживотен затвор и пълно отнемане на собствеността на нарушителите!". Да бъде поставена и подходяща решетъчна ограда, там където е възможно!

-И тъй като има "апетити" за орбанизиране на това място, нека бъде наложена и перманентна забрана за каквато и да било орбанизация в района! Както и за всички останали подобни места в България!

Вероятно на някой подобни мерки и наказания ще му се сторят абсурдни и прекалени, но това всъщтност означава, че съответния не си дава сметка за размерите на това престъпление! И какво означава да застрашиш с действията си даден биологичен вид от изчезване или да доведеш до неговото изчезване от доден раьон, както в случая!

Връзка към статията:
"Варварски унищожиха гнездова колония от корморани на Дуранкулашкото езеро"

Можете да допълните нещо от вас в полето за текст!

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДО ВЛЕЗЕТЕ В ПОЩАТА СИ ЗА ДА ПОТВЪРДИТЕ ПОДПИСА СИ! (В противен случай той няма да се отрази в петицията, което би било жалко)

ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ МЕДИИ да се включат в търсене на възмездие за това кощунство!!!

ДО ВСИЧКИ ХОРА - РАЗПРОСТРАНЕТЕ И ПОДПИШЕТЕ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ! ВСИЧКИ ЩЕ ОЧАКВАМЕ РЕАКЦИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПО ВЪПРОСА! НЯМА ДА ОСТАВИМ ТОВА ТАКА! ГОСПОДИН БОРИСОВ КАЗА, ЧЕ ТОЙ САМИЯ Е "ЗЕЛЕН"? СЕГА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО ДОКАЖЕ! ОЧАКВАМЕ ТОВА ОТ НЕГО!

Чрез подписа ми упълномощавам Подписващите я! да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.