ПЕТИЦИЯ ЗА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ И ПОРЪЧИТЕЛИТЕ НА СЕЧТА УНИЩОЖИЛА КОЛОНИЯТА ОТ КОРМОРАНИ НА ДУРАНКОЛАШКОТО ЕЗЕРО И ЗАБРАНА ЗА УРБАНИЗАЦИЯТА ТАМ!

ПЕТИЦИЯ ЗА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ И ПОРЪЧИТЕЛИТЕ НА СЕЧТА УНИЩОЖИЛА КОЛОНИЯТА ОТ КОРМОРАНИ НА ДУРАНКОЛАШКОТО ЕЗЕРО И ЗАБРАНА ЗА УРБАНИЗАЦИЯТА ТАМ!

Неизвестни унищожиха колония на големи корморани. Гнусното престъпление е станало на Дуранкулашкото езеро, което е защитена зона!

Вижте за какви прекрасни диви птици става дума:

thumb_910x0_корморан.jpg

Ето какво е останало от тях след сечта!

768x432_(4).jpg

Вече няма корморани! Били са избити стотици току що излюпващи се малки! Заради финансови интереси!!!

768x432_(1).jpg

768x432_(5).jpg

768x432_(2).jpg

768x432_(3).jpg

Това е една ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ!

За да разберете за какво безкруполно престъпление става дума, цитираме следната статия:

"Варварски унищожиха гнездова колония от корморани на Дуранкулашкото езеро

Унищожена е гнездовата колония на големите корморани при Дуранкулашкото езеро, съобщиха от Българското дружество за защита на птиците.

Вчера екип на дружеството е обхождал района на езерото, за да извърши мониторинг на водолюбивите птици. Природозащитниците са установили, че всички дървета, където гнездяха кормораните са изсечени и подготвени за извозване, а гнездовата колония е напълно унищожена.

Това е единствената колония на тези птици в района на Северното Черноморие

Според местни хора, сечта е извършена през първата половина на месец април - в разгара на гнездовия сезон на този вид.

"Ситуацията наистина е трагична, тъй като още в началото на март, колонията беше заета от 180 двойки големи корморани! Месец по-късно при отрязването на дърветата с гнездата са били унищожени стотици яйца в напреднал стадий на инкубация и вече излюпени малки. А видът е предмет на опазване в Дуранкулашкото езеро." - посочват от Българското дружество за защита на птиците.

Територията, където беше разположена колонията, се намира се до самия бряг на водоема и към нея има сериозни апетити за урбанизиране. Изсичането на гората на практика е разчистване на терена за едно бъдещо усвояване, посочват природозащитниците.

От дружеството са сезирали компетентните институции с надежда извършителите на варварския акт да бъдат установени и наказани.

"Но дори и това да стане - дърветата и колонията вече ги няма." - констатират от дружеството."

unnamed_(6).jpg

СЕГА НАШИЯТ КОМЕНТАР
Ако всеки започне да безразборно и безнаказано да унищожава застрашени и рядко срещани видове, това ще доведе до тяхното изчезване! Всеки вид на тази планета е безценен! Никой не може да го върне ако това се случи! Реално погледнато това е най-голямото престъпление на света - до доведеш даден вид до изчезване! И съответно заслужава най-суровите наказания!

В случая тази сеч е била извършена без грижа какви щети се нанасят на местната флора и фауна! И пледполагаме абсолютно незаконно без никакви разрешения! Ако има разрешения, то разрешилите го директно трябва да бъдат счетени за съучастници и наказани заедно и наравно с останалите замесени!

НАШИТЕ ИСКАНИЯ ОТ ПОДПИСАЛИТЕ ПЕТИЦИЯТА!
С оглед това престъпление да не се повтори, ние подписалите тази петиция искаме от разследващите органи, прокуратурата, съда, правителството и народното събрание, да наложи следните или още по строги наказания на всички замесени виновни в тази сеч и унищожаване на птиците и малките им, чийто дом са били дърветата:

-Доживотен затвор за физическите дървосекачи и по 1 милион евро глоба за същите, без право на обжалване! Конфискация в полза на държавата на цялото им имущество, фирми, пари и всичко което притежават!

-Доживотен затвор за поръчителите на сечта и пълно отнемане на цялото им имущество, пари и фирми в полза на държавата за същите, без право на обжалване! Плюс 1 милион евро глоба и за тях!

-Ако в закона не са предвидени подобни мерки, тогава нека правителството и народното събрание да ги предложи, гласува и приеме.

-Тези санкции да бъдат многократно излъчени по всички телевизии в страната за да имат назидателен ефект, подобно престъплетие да не се повтори отново!

-Да се вземат сериозни мерки, всички подобни обекти в страната да бъдат набелязани и денонощтно охранявани чрез видеонаблюдение и да бъдат маркирани с табели "Защитено от закона! Доживотен затвор и пълно отнемане на собствеността на нарушителите!". Да бъде поставена и подходяща решетъчна ограда, там където е възможно!

-И тъй като има "апетити" за орбанизиране на това място, нека бъде наложена и перманентна забрана за каквато и да било орбанизация в района! Както и за всички останали подобни места в България!

Вероятно на някой подобни мерки и наказания ще му се сторят абсурдни и прекалени, но това всъщтност означава, че съответния не си дава сметка за размерите на това престъпление! И какво означава да застрашиш с действията си даден биологичен вид от изчезване или да доведеш до неговото изчезване от доден раьон, както в случая!

Връзка към статията:
"Варварски унищожиха гнездова колония от корморани на Дуранкулашкото езеро"
https://news.bg/bulgaria/varvarski-unishtozhiha-gnezdova-koloniya-ot-kormorani-na-durankulashkoto-ezero.html

Можете да допълните нещо от вас в полето за текст!

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДО ВЛЕЗЕТЕ В ПОЩАТА СИ ЗА ДА ПОТВЪРДИТЕ ПОДПИСА СИ! (В противен случай той няма да се отрази в петицията, което би било жалко)

ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ МЕДИИ да се включат в търсене на възмездие за това кощунство!!!

ДО ВСИЧКИ ХОРА - РАЗПРОСТРАНЕТЕ И ПОДПИШЕТЕ ТАЗИ ПЕТИЦИЯ! ВСИЧКИ ЩЕ ОЧАКВАМЕ РЕАКЦИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ПО ВЪПРОСА! НЯМА ДА ОСТАВИМ ТОВА ТАКА! ГОСПОДИН БОРИСОВ КАЗА, ЧЕ ТОЙ САМИЯ Е "ЗЕЛЕН"? СЕГА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГО ДОКАЖЕ! ОЧАКВАМЕ ТОВА ОТ НЕГО!

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Подписващите я! да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook