Срещу номинацията на убиеца Джок Полфрийман за Човек на годината

С настоящата петиция изразяваме несъгласието и възмущението си от обявената номинация от Българския хелзинкски комитет, с която убиецът на Андрей Монов е допуснат до участие в наградите „Човек на годината“.

В мотивите към номинацията Полфрийман е представен като защитник на човешки права, участник в проекти, съдействащи за положително реформиране на съдебната система в Република България, като според публикуваната от БХК информация, активните му действия водят до  „цялостно подобряване на ситуацията със зачитането на правата и свободите на българските граждани“.

Джок Полфрийман е престъпник и следва да бъде третиран като такъв, а не като човек, служещ за пример на българското общество, като какъвто се прави опит да бъде представен чрез допускането му до участие в събитието „Човек на Годината“.

Обявената номинация може да бъде възприета единствено като провокация, незачитане паметта на едно убито българско момче и като обида към всички негови близки!

Ние, приятелите, близките и познати на Андрей Монов, както и всички български граждани, подписали тази петиция НАСТОЯВАМЕ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОТМЕНЕНА НОМИНАЦИЯТА НА ДЖОК ПОЛФРИЙМАН за участие в наградите „Човек на годината“, организирани от Българския хелзинкски комитет, като ще отстояваме искането си с всички възможни законови средства, докато не бъде изцяло изпълнено!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).