Поезията на Ивайло Балабанов - в училище!

До всички български учители

До Директорите на училища

До Началниците на РИО на МОМН

До Министъра на образованието, младежта и науката на Република България

Уважаеми български просветни дейци,

За да се популяризира съвременната българска литература и като стъпка за гражданското възпитание на децата на България, предлагаме тази есен при церемониите по откриването на Учебната 2011/12 година във всяко училище да прозвучи по едно стихотворение на големия български поет Ивайло Балабанов.

С това предложение в никакъв случай не казваме, че България няма и други добри поети, напротив. Но в поезията на Ивайло Балабанов го има онова мъдро и светло отношение към миналото, което е в състояние да повдигне духа ни днес и да даде на децата ни основание да се гордеят, че са българи.

Подкрепата на тази петиция ще даде възможност умните и талантливи български деца да получат още един хоризонт за развитие – хубавата днешна българска поезия. Разчитаме всеки един от вас да застане зад идеята, че новата българска литература трябва да бъде популяризирана, за да се запознаят не само децата, но и техните родители с образци на изящното слово, чиито автори са наши съвременници. Надяваме се на широк дебат за това програмата по литература в училище да бъде актуализирана и съобразена със светогледа и нивото на информираност на учениците, като в нея бъдат включени съвременни автори.

В страницата на групата във Фейсбук има публикувани много творби на Ивайло Балабанов, оттам могат да бъдат изтеглени. Има и връзки на сайтове, откъдето могат да се поръчат книги.

http://www.facebook.com/groups/234919483196363/

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Анелия Гешева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )