Мартин Иванов - шеф на ДА "Архиви"

Вече се знае, че Иван Комитски ще е новият шеф на Държавна агенция "Архиви", заместил на това място Мартин Иванов. Последният е на този пост от 2011 г. и само за това кратко време е успял да си спечели, явно, репутация. Той публикува документи на ДС, направи база данни с имената на падналите за единството на Отечеството герои, имаше идея за музей на ДС. Не бива да бъде подминавана и научната му дейност, по-специално "История на външния държавен дълг на България" в съавторство с Даниел Вачков и Цветана Тодорова. И такъв полезен за държавата човек трябва да изтърпи унижението да научи за уволнението си от медиите. Едно очевидно политическо уволнение, което е във вреда и на науката, и на България. Извършено скрито, потайно, гузно. Вместо това се слага човек, който от 25 години работи в системата на МВР и явно неин проверен кадър. Напомням на почитаемото правителство, както писах и за предишното, че в историята не се влиза през задния вход - чрез пренаписване на учебници или потулване на документи. Тя иска светлина, повече светлина! И действията на почитаемото правителство нито ще я затъмнят, нито ще го спасят.

Ясно е, че то едва ли ще обърне внимание на тази подписка. Зариването на главата в пясъка е вече обичай. Но то ще даде възможност на онези, които искат да знаят миналото си, да го кажат. А също и да знаят миналото на управляващите в документи, които няма да видят публикуване при такова ръководство на ДА "Архиви".

Подписва се този, който не се бои.
Подписва се този, който не се крие.
Подписваме се ние.

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Тиберий Баръмов да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook