Против поемането на дълг от Общ. Благоевград от 29млн.лв. (40 млн. лв. с вкл. лихви) за изграждане на нов закрит басейн със спа-център и аквапарк и обновяването, и разширяването на парк Бачиново.

Свържете се с автора на петицията

!ФИНАЛНА ПРАВА - Глаусване в ОбС на Проекта за строе на аквапарк, паркинг и "реконструкция" на парк Бачиново

2022-05-23 12:55:27

Уважаеми граждани, подкрепящи настоящата петиция, 

макар и със закъснение бих искала да Ви уведомя относно промяна на обстоятелствата около противоречивата идея на кмета Илко Стоянов за строеж на аквапарк, паркинг и “реконструкция” на парк “Бачиново”. Размерът на заема е колосалните 17.7 млн. лв. без ДДС!

Наместо да оползотвори малката оставаща част от мандата си с къде по-важни, но евтини решения, кметът продължава да настоява за този ужасно скъп и НЕпрозчачен, НЕобоснован проект, управляван от Общината, "доказала" колко добре се спрявя като управник! Защо ли?

Факт е, че кметът остави "на трупчета" гласуването на проекта доста време. Не малко от нас се надяваха все пак здравият разум да е надделял и темата да остане без понататъчно разгледжане въпреки гръмкото начало. Уви, не! Просто явно се чакаше да се притъпи внимание на обществото, да се потули малко или по-скоро много темата. Опитите за потулване и дезинформаия са разнородни -  НЕприсъствено второ обществено обсъждане, заради аргументирания обществен отпор при първото присъствено такова. В допълнение до този момент (след повече от три месеца) общината НЕ е публикувала становищата от него, нито е представила анализ на тяхното съдържание.

За радост, будни граждани на Благоевград, които в последните няколко месеца отделиха много от личното си време, са синтезирали много информация по темата със становищата от второто обсъждането: https://www.facebook.com/for.blagoevgrad. На същата страница ще намерите още много качествена информация по темата както с Проекта за Аквапарка, така и по други значими за града теми.

Гласуването на проекта ще бъде на заседанието на Общинския съвет в зала "22-ри Септември" от 9.30ч на 27.5.2022 г. Всеки един от нас има правото да присъства! И колкото повече присъстващи, толкова повече "съвест", надявам се! Би било чудесно да има поне толкова граждани, колкото ще дойдат от "подкрепящите" проекта, а такива вярвайте ми, ще има!

Тези, които не биха могли да отделят време да присъстват физически на заседанието, могат да изразят поне писмено личното си становище (на кратко или по-дълго) и така да причиним "приливна вълна" на имейлите на кмета, а и Общинския съвет преди Гласуването в Петък на 27.5:

kmet@Blagoevgrad.bg, obsblg@blagoevgrad.bg

Дано страха от това да се "удавят" в нашите мнения, ги пробуди, уплаши (без ивинение) и възпре! 

Благодаря Ви предварително за отделеното лично време, което ще отделите!! Сигурна съм, че ще си заслужава!

Клиширано или не - правим го за всички нас и децата ни! За тези, които живеят и днес в града и се борят за добруването му, за тези които милеят за него, макар и потърсили развитие другаде, за всички, които искат да живеят в по-прозрачна и конструктивна среда!

П.П. Иначе - стягайте за плаж! За да работи "по план" новият безумен проект, днес 700 души вече трябв да са на плаж. Както и вчера, както и онзи ден, както всеки ден от 15.5.-15.9.!!


Mariya Tsirkova



Споделете тази петиция

Помогнете тази петиция да получи повече подписи

Как да популяризираме една петиция?

  • Споделете петицията на стената си във Facebook и в групи, свързани с темата на петицията Ви.
  • Свържете се с приятелите си
    1. Напишете съобщение, в което обяснявате защо сте подписали тази петиция, защото хората са по-склонни да я подпишат, ако разберат колко важна е темата.
    2. Копирайте и поставете уеб адреса на петицията във вашето съобщение.
    3. Изпратете съобщението чрез имейл, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram и LinkedIn.



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...